На сьогодні стан навколишнього середовища в світі оцінюється як незадовільний, а в Україні в зв’язку з російською агресією, він є вибухонебезпечним для життя.

З метою підвищення почуття відповідальності кожної людини за збереження і раціональне використання навколишнього середовища та безпеку свого життя та своїх близьких, в бібліотеці-філії № 15 проведено День екології « Цінуй життя, бережи довкілля».

Пам’ятаймо, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція може призвести до екологічної катастрофи. Бібліотека є пунктом збору відпрацьованих батарейок, та пластикових кришечок, а також проводить заходи з мінної безпеки.

Працівники книгозбірні запропонували своїм користувачам 7 дуже простих способів, які можуть допомогти зберегти довкілля та ще й зекономити:

  1. Відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та економічно.
  2. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду.
  3. Бути енергоефективними у побуті.
  4. Обирати найбільш екологічний транспорт.
  5. Економити воду.
  6. Купуйте менше та не викидайте.
  7. Сортувати сміття і віддавати на переробку.

Для наймолодших користувачів бібліотекарі запропонували: колаж « Дітям про мінну безпеку», відео-перегляд « Як бути дружнім до природи. Екологічні поради для дітей», огляд-знайомство з Червоною книгою України. Діти активно долучилися до гри «Еко-Мемо» та «Асоціативний кущ», а ще всі разом створювали «Дерево бажань». Всі учасники заходу отримали пам’ятки «Небезпечно – МІНИ!» та «Бережіть себе та своїх близьких!».

Події і заходи присвячені екології та навколишньому середовищу – внесок в наше мирне  майбутнє і майбутнє наших дітей!