«Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема»

Володимир Сосюра

«Рідна мова дорога людині, як саме життя», - так говорить народна мудрість. Це найдивовижніший витвір, що створила людина за свою історію. Без мови не може існувати народ, його культура. Тому так важливо берегти, плекати материнську мову.

Світлиця українського слова «О мово рідна, душа голосна» відбулась у бібліотеці-філії №10 для юних користувачів. Підготовлена виставка-огляд «Віки творилась українська мова» познайомила присутніх з історією ставлення і розвитком української мови, народною мудрістю, з добрими порадниками та помічниками – словниками. Учасники заходу брали участь у конкурсах «Бліц-опитування», «Конверт», «Переговори сусіда», «Доскажи словечко», «Шифрувальник», «Відновіть вірші» та інші. Юні користувачі за 3 хвилини складали слова з буквосполученнями «йо», «ьо». Цікаво і весело пройшла гра «Так чи ні». Усім охочим пропонували висловити власну думку: «За що я люблю рідну мову». Всі учасники заходу були активні та показали гарні знання з української мови.

Бібліотекарі та учасники заходу закликають: «Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, розкривайте для себе її велич й могутню красу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!».