В нинішніх умовах військового стану важливо бути готовим до будь-яких несподіванок. Тому кожному необхідно мати рятівний рюкзачок в якому буде все необхідне. Такий наплічник 20 лютого складали читачі бібліотеки-філії для дітей №21 разом з лейтенантом патрульної поліції Антоном Левандовським під час уроку безпеки «Рятівний рюкзачок».

Що саме повинно бути в такому наплічнику?

За рекомендаціями Національної поліції України у тривожному рюкзаку школяра завжди має бути: пляшка питної води; поживні батончики або снеки (злакові батончики чи сухофрукти); записка, у якій вказані ПІБ дитини, контактні дані батьків та найближчих родичів (імена, телефони, адреси); телефон та зарядний пристрій; індивідуальний набір ліків; комплект змінної білизни та одягу;  засоби гігієни; ліхтарик; свисток; улюблена іграшка (це допоможе дитині заспокоїтися в укритті). Щоб його було зручно носити, він повинен мати ортопедичну спинку.

Звичайно, забезпечити дитину евакуаційним рюкзаком доведеться батькам, але діти повинні чітко знати вміст наплічника і, при потребі, допомогти батькам його сформувати. Тривожний рюкзачок не є дорогим, але може стати критично важливим у надзвичайній ситуації.