Цьогоріч в Україні вдесяте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. 20-е лютого 2014-го року стало переломною датою надії на краще для всього українського народу. Саме в ці дні, під час Революції гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Загиблі протестувальники, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану, увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. Слово «Майдан» стало синонімом свободи і незалежності, гідності і волі.

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні бібліотека-філія №4 пропонує всім, кому небайдужа доля України, ознайомитися з тематичною книжковою виставкою «Скорботний ювілей». Коли гортаєш сторінки цих книг, чується лемківська «Гей, пливе кача» та пісні Святослава Вакарчука, відчувається запах диму та невимовна печаль…

Василь Базів «Армагеддон на Майдані», Олександр Середюк «Україна. Хроніка подій: від Майдану – до АТО», Олександр Стражний «Майдан. Події – свідчення – менталітет», збірки Майданівських віршів та ще багато цікавих книг, представлених на виставці, є цеглинкою пам’яті Небесній Сотні. Доповнюють виставку атрибути Євромайдану: фотографії героїв, які на Майдані віддали свої життя за майбутнє України, цеглина і дріт, каска та лампадка… Запрошуємо всіх до відділу абонемента бібліотеки-філії №4. Пам’ятаймо історію! Героям слава!