Сьогодні у бібліотеці-філії № 8, що на «Шкільному», протягом дня можна було відвідати відеосалон та  переглянути фільм «Наталка Полтавка» за однойменною п’єсою Івана Котляревського, 205-й ювілей якої ми цьогоріч відзначаємо.

Ця драма стала першою в нашій літературі правдивою п’єсою з народного життя, автор яскраво показав типи народних характерів і за допомогою суто побутового конфлікту розкрив соціальні відносини, образи чиновників та селян.

Герої п’єси надзвичайно колоритні, оригінальні і яскраві. Важко обрати серед них якийсь один – більш мальовничий та своєрідний.

Глядачі отримали велике задоволення від перегляду кінофільму, на екрані  відтворено український національний побут, народні традиції початку ХІХ століття, танці і пісні, а їх у творі більше двадцяти, приказки, прислів’я та соковитий народний гумор.

Зачарувала всіх витончена врода Наталки – юної красуні Наталії Сумської, якій дуже личить національне вбрання. В образі Наталки Полтавки втілені найкращі риси українських жінок: енергійність, волелюбність, доброта, працьовитість, усвідомлення своєї гідності, зовнішня привабливість.

Перегляд фільму проходив на фоні книжкової виставки «Краса української жінки», з матеріалами, представленими на цій виставці, бібліотекарі ознайомлювали користувачів впродовж дня.

Скільки б не минуло років, як би не змінилися життєві цінності та світ, Наталка, як втілення образу української жінки і надалі приваблюватиме читачів та глядачів своєю чарівністю.