У бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького відбулася навчальна бесіда «Навчання ризикам від вибухонебезпечних предметів»/«Діяльність з гуманітарного розмінування».

Представниця інформаційної групи міжнародної організації Mine Advisory Group (MAG) повідомила присутнім про те, що Україна визнана найбільш замінованою країною у світі: приблизно 30-40% її території заміновано, а терміни її повного розмінування поки що важко передбачити.

Присутні на заході бібліотекарі та активні читачі були ознайомлені з діяльністю всесвітньої гуманітарної та правозахисної організації MAG, яка прагне допомогти Україні наблизитись до безпечного майбутнього: проводить обстеження та очисні роботи, співпрацює з українською владою та гуманітарними організаціями, підвищує обізнаність про загрозу вибухонебезпечних речовин і просуває важливість безпечної поведінки, сприяє технічному розвитку у галузі демінування.

Також присутні дізналися про ризики від потенційних небезпек на окупованих і деокупованих територіях – в багатьох місцях можуть бути заховані міни й вони можуть ховатись в найнесподіваніших місцях: у полі та в лісі, на пляжах та в парках, на дорогах та їхніх околицях, на вулиці, в покинутих будинках та навіть на дитячих майданчиках. Представниця MAG, Світлана показала наглядно та проінформувала про види піхотних та протитанкових мін, розповіла, про правила безпеки з ними.

Тож, піклуймося про власну безпеку – будьмо свідомі.