27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту. Голокост є уособленням людських страждань і абсолютного зла, символом трагічної події для всього людства. До цього дня бібліотекарі відділу обслуговування центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка здійснили історичну розвідку «Чорні крила Голокосту» з метою донесення до користувачів жахливих масштабів трагедії Голокосту в Україні і світі.

Учасники заходу емоційно реагували на розповідь ведучої про переслідування і масові знищення євреїв і ромів у Німеччині під час Другої світової війни, проведення нацистами єврейських погромів, які увійшли в історію під назвою «кришталеві ночі», утворення гетто для примусового утримання євреїв з метою їх ізоляції та подальшого знищення, створення таборів смерті, катастрофу Бабиного Яру в Україні та інші звірства нацистського режиму.

Огляд книжкової виставки допоміг розширити обізнаність присутніх про видання книжкового фонду книгозбірні, які допоможуть сформувати уявлення про масштаби трагедії Голокосту та сприятимуть роздумам про цінності людського життя. Також презентувалися історичні драми, написані на основі реальних подій, - «Список Шиндлера» Томаса Кініллі, «Амадока» Софії Андрухович, «Хлочик у смугастій піжамі» Джона Бойна та інші. Співчуваємо усьому цьому болю та втраті, ім`я якої Голокост.