Дорогим для серця кожного кропивничанина був і залишається День його рідного міста.

Краєзнавчий уїк-енд  «Присвячую, моє місто, тобі!»,   організований  Центральною міською бібліотекою  для дітей, розпочався з вуличних музичних привітань мешканців мікрорайону з  266-м   Днем народження  міста Кропивницького.

Дорослі  і малеча приєдналися до  святкової події  і, дотримуючись всіх карантинних обмежень,  охоче взяли участь в інтерактивних заходах,  які  проходили як  просто неба,  так  і в приміщенні бібліотеки.

Зацікавили відвідувачів,  представлені на книжковій експозиції  «Кропивницький у дзеркалі  часу», мистецькі альбоми, ілюстровані енциклопедії,  книги  про культурні  пам’ятки, видання  про відомих і визначних людей краю.

Шанувальники  художньої літератури провели цікаві пізнавальні хвилинки  біля  викладки книг «Читай кіровоградське». В бібліотеці протягом всього дня звучала поезія «Краю мій, оспіваний в віршах».

У дітей  неабияке захоплення  викликали  акція «Зігрій серденьком»  та  творчий конкурс  «Розмалюй рідне місто в кольори веселки» .  Дитячі  малюнки, вітання  і побажання  були емоційними  і  щирими.

Раділа малеча  також  від перегляду  лялькової вистави  «Найкращий дім» у виконанні бібліотекарів.

Діти старшого віку мали змогу  скласти  краєзнавчий  пазл  «Геральд-візитівка рідного міста» та  перевірити свою ерудицію в інтерактивній вікторині  «Своє місто знаю і люблю».

Тож, внісши певні корективи у традиційне святкування, бібліотекарі і в умовах карантину, не обмежили себе і читачів у  спілкуванні.   Цікаві пізнавальні заходи і  вуличні акції  додали відвідувачам святкового настрою та почуття гордості за місто.