«Припиніть розділяти!» - під такою назвою у Центральній міській бібліотеці ім. Володимира Панченка пройшов День інформації, присвячений Міжнародному дню боротьби за права людей з інвалідністю. Цей день – гарний привід нагадати усім, що поруч з нами живуть люди з обмеженими фізичними можливостями, які потребують підтримки та захисту, особливо у цей непростий час. Шлях до толерантного та безбар’єрного суспільства проходить через усвідомлення, прийняття, комунікацію та дії, направлені на зміни навколо нас.

Бібліотекарі звернули особливу увагу учасників Дня інформації на необхідність вирішення гострих питань щодо дотримання прав та унеможливлення дискримінації осіб з інвалідністю. З цією метою була проведена низка заходів, спрямованих на висвітлення даної проблематики, а саме – година спілкування «Сила гуманності творить чудеса», заняття з елементами тренінгу «Ми разом – ми однакові», онлайн огляд «Довідника безбар’єрності», сеанс бібліотерапії «Нехай тепло моїх долонь відчує той, хто поруч», а також презентація книжкової виставки «Ми – є. Ми – рівні».

Тож, давайте будемо уважнішими один до одного і вчасно приходитимемо на допомогу. Пам’ятаймо, що особливо нашої уваги потребують люди, які з певних причин, на жаль, не можуть відчути усю повноту життя.