Моє дитинство, вбите війною…

Це назва одної із книжкових виставок, що створені працівниками книгозбірні №10.

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. До цієї дати в бібліотеці-філії №10 відбувся інтелектуальний квіктайм «Мужність і відвага крізь роки».

У книгозбірні зібраний багатий матеріал про героїв-завадівців. Відвідувачі  протягом дня знайомились з циклом виставок: «Тихі зорі пам’яті», «Завадівці на фронтах Другої світової», «Моє дитинство, вбите війною…»; «Солдати слави не шукали», «Герой-мінометник», «Світлини родини Луньових». Документи, матеріали, фотографії виставок розповідають про участь наших земляків у Другій світовій війні. Твори українських письменників і поетів розкривають події та наслідки війни.

Особливо зворушили юних читачів фото своїх дідусів та бабусь. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця рф. Ми не маємо права програти, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

До Дня пам’яті та примирення у бібліотеці-філії для дітей №12 МЦБС міста Кропивницького відбувся навігатор в минуле «Спогади про війну у віршах та піснях». Відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з віршами про війну таких авторів як Володимир Сосюра, Марія Пригара, Борис Олійник, Василь Симоненко, Ліна Костенко, Юлія Хандожинська на виставці літератури «В книжковій пам’яті миттєвості війни…»

 

Наше місто. – 2023. – 11 травня. – с.1.