Місто майбутнього

Для того, щоб відволікти дітей від тривог та організувати цікаве дозвілля, бібліотекарі книгозбірні №21 м. Кропивницького розробили цикл заходів, спрямованих на адаптацію до реалій сьогодення. Під час цих заходів діти діляться позитивними враженнями та проявляють себе через творчість та гру. Проведена бібліотекою арт майстерка «Твоє місто…яким воно буде» спонукала дітей проявити свій внутрішній світ через фарби, кольори та сюжети. Діти спробували себе в ролі майбутніх конструкторів, архітекторів та ландшафтних дизайнерів. Вони вміло зображували будинки, які придумали самі, прокладали вулиці і «засаджували» їх деревами та квітами. Саме про таке післявоєнне красиве і безпечне місто мріють наші юні читайлики.

Наше місто. – 2023. – 18 травня. – с.1.

 

«Що я скажу солдату Перемоги»

З перших днів збройної агресії бібліотекарі і читачі-діти підтримують і допомагають українським захисникам – донатять на армію, плетуть сітки, волонтер ять і навіть надихають своїми малюнками та листами.

Національно-патріотичний онлайн-проєкт «Що я скажу солдату Перемоги» в бібліотеці №5 перетворився в дитячий патріотичний рух. А ще – діти захотіли поділитися з українськими захисниками своїми думками, у слові та малюнках викласти свою вдячність, захоплення, біль і тривогу, мрії про мир і ПЕРЕМОГУ. Наприклад, семикласниця Аня Подлєсна написала ціле есе «Війна змінила мою країну раз і назавжди».

Подібна культурна ініціатива зараз надзвичайно важлива. Адже беручи участь у даному проєкті, діти висловлюють накопичені емоції, свої відчуття і думки щодо подій війни, своє ставлення до героїв-захисників. Молодь відчуває власну належність до української нації та відповідальність за долю країни.

Нехай швидше повернуться додому з ПЕРЕМОГОЮ українські захисники, на рідній землі запанує мир. Нехай ніколи більше діти України не почують звуків повітряних тривог чи вибухів, а українській державності ніколи нічого не загрожує.

Наші діти щиро вірять, що їх посильний внесок теж невпинно наближає омріяний День Перемоги.

Наше місто. – 2023. – 18 травня. – с.3.