Як Гриць Україну рятував

Героїко-патріотичну лялькову виставу «Як Грицько Україну рятував» презентували юні актори КнигоТеатру при центральній міській бібліотеці для дітей. Герої вистави спонукали глядачів робити добрі справи та запевнили їх, що тільки гуртом можна перемогти ворога і, що добро завжди перемагає зло.

По завершенню вистави діти спілкувалися на тему «Що я можу зробити для Перемоги» та долучилися до козацьких розваг.

Задовольнити підвищений інтерес відвідувачів до історії України та українського козацтва сприяла організована в бібліотеці книжкова виставка «Україна в моїм серці».

Перша клятва

Зустріч із козацьким отаманом та театралізована посвята в козачата надовго запам’ятаються юним відвідувачам бібліотеки на Кущівці.

Посвяту в козаки проводив головний отаман Кіровоградського центрального округу генерал-полковник козацтва Валентин Карпов. Юним козачатам вручили реєстрові козацькі грамоти. Зустріч була ніби подорож у минуле, присвячена славетним сторінкам української історії, бо всі ми – нащадки козацької слави, козацьких традицій, козацької мудрості. У наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних, вільних українців.

Козачата успішно пройшли квест на знання козацьких звичаїв та традицій, продемонстрували високий рівень обізнаності з історією Січі. Вони дали першу в своєму житті клятву – бути гідними нащадками славних предків-козаків, боронити і захищати свою Батьківщину.

(Світлана Котлярова)

Дожити до ста!

Для людей похилого віку бібліотека №5 влаштувала зустріч у формі відкритого мікрофону «Дожити до ста!».

Присутні розповіли, що їм допомагають жити улюблені заняття, серед яких на першому місці читання. Зізналися, що для багатьох немолодих людей бібліотека була і залишається центром спілкування і можливістю отримати необхідну інформацію.

Її теплі історії

Онлайн-знайомство з молодою письменницею Надійкою Гербіш влаштували в бібліотеці №15.

Її «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду» зігріли не одного вдячного читача! Створивши на папері свій особливий світ, сповнений добрих вчинків і маленьких щоденних радощів, вона зуміла подарувати своїм читачам набагато більше, ніж просто історії. А все тому, що її книжки теплі на дотик, коли їх читаєш, теплішає на душі. А такі ніколи й нікого не залишають байдужими.

На життєвих ситуаціях

У центральній міській бібліотеці для дітей продовжуються навчання цифровим компетенція.

На черговому занятті діти дізналися про свої основні цифрові права та про те, до кого звертатися, якщо їхні права порушують. Цьому сприяв перегляд відео уроків «Цифрові права» та «Моя цифрова безпека» від громадської організації «МінЗмін». На прикладі життєвих ситуацій учасники навчання закріпили знання про безпеку в цифровому середовищі та отримали рекомендації, які допоможуть захиститися від ризиків онлайн.

 

Наше місто. – 2022. – 20 жовтня. – с.3.