Як серце осені не хоче

Вечір спілкування влаштували в бібліотеці №2.

Зараз надзвичайно важлива психологічна підтримка населення. Особливо, коли мова заходить про читачів особливої категорії – людей похилого віку та з інвалідністю. Бібліотекарка читального залу розповіла присутнім про техніку психологічної підтримки під час війни. Читачі освоювали практичні вправи з техніки нормалізації дихання під час стресу. Отримали поради, як додати сил жити під час війни. Ділилися своїм досвідом подолання стресу і розповідали, що їм додає життєвої енергії.

Увазі присутніх було представлено бібліомікс «Година корисної поради» та огляд літератури «Роки людині до лиця». Звучали зворушливі рядки української лірики «Хай теплою буде осінь життя» про людську осінь, яка, як і природа, буває різною.

Моя вулиця

Урок-панораму «Рідна вулиця моя» влаштували в бібліотеці №10 для своїх користувачів.

Учасники познайомилися з історією родини Луньових, яка жила і живе поряд з нами багато років. Багатьох членів цієї родини опалила Друга світова війна, але вони витримали, різними шляхами повернулися додому і поєднали свої долі. Це родина Павла Федоровича Луньова. Він пройшов бойовий шлях від Сталінграда до Берліна. Мав сім поранень. Крім звання Героя, нагороджений чотирма орденами і багатьма медалями. Його ім’я носить головна вулиця, на якій розташована бібліотека, а також Завадівська гімназія.

За допомогою слайд-презентації «Історія родини Луньових» бібліотекарі розповіли гостям про життєвий шлях, героїзм земляка Павла Луньова та історію його родини від найстаршого покоління до наймолодшого. Діти читали вірші про рідний край, вулицю.

 

Для родинного тепла

Батьківський край, рідна сторона…Як багато значать у житті кожної людини ці слова та багато говорять нашому серцю. Але щоб по-справжньому любити свій край, треба знати його історію, традиції, культурну спадщину.

Працівники бібліотеки №1 підготували для своїх відвідувачів багато цікавинок під загальною назвою «Наше місто – мій любий край!». Читачі ознайомилися з однойменною книжковою виставкою, де представлені видання про історію рідного краю, про події, що тут відбувалися, про людей, які залишили добрий слід на нашій землі. Також бібліотекарі знайомили з літературним дивосвітом письменників-земляків.

Справжньою перлиною свята стало відкриття персональної виставки рушників ручної роботи від майстрині народного мистецтва Тетяни Чумаченко під назвою «Майстри родинного тепла». Незважаючи на свій поважний вік, вона вишиває рушники українськими національними орнаментами. Частину робіт люб’язно передала бібліотеці.

Задоволення отримали всі без виключення, бо по-справжньому щасливою є та людина, котра любить, шанує і пишається рідним краєм!

 

Наше місто. – 2022. – 13 жовтня. – с.3.