Від тата і доньки

Цінний подарунок отримала бібліотека №1 від родини постійних читачів – Андрія Теренчука та його доньки Олександри.

Це збірник «У вогняному кільці» про оборону Луганського аеропорту, «Хроніка війни 2014-2020» Дар’ї Бурої та англомовна книжка Юрія Руденка «WAR.RU».

Книгозбірня щиро дякує своїм друзям – справжнім поціновувачам книги!

 

Вони ще прийдуть!

Дошкільнята старшої групи дитячого садочка «Кристалик» завітали до бібліотеки №15.

Бібліотекарі провели для них екскурсію «Цікаві таємниці в книжковій скарбниці».

Дошкільнята жваво відповідали на запитання та відгадували загадки казкової вікторини. Бібліотекарі мають надію, що хтось із них прийде з батьками, щоб узяти цікаві книжки.

Секрети навколо нас

Бібліотека №5 розкрила своїм читачам секрети свого мікрорайону Кущівка.

Користувачі оглянули старовинні артефакти та світлини з краєзнавчої виставки-екскурсу «Кущівка в стилі ретро». Вулична експозиція «Побут наших предків» привернула увагу не тільки відвідувачів бібліотеки, а й мешканців сусідніх вулиць та випадкових перехожих. Гість заходу письменник Карпов поділився маловідомими цікавими історичними фактами і гіпотезами, про які дізнався, шукаючи матеріал для своїх нових книг.

Краєзнавча вікторина «Історична спадщина» дала змогу учасникам продемонструвати знання про минуле міста.

(Світлана Котлярова)

Вікторина-подорож

На краєзнавчий променад до бібліотеки №15 завітали п’ятикласники Гірничої гімназії.

Бібліотекарі познайомили дітей з історичною довідкою про Кропивницький, розповіли про письменників, провели вікторину-подорож «Вулицями нашого міста», акцентували увагу присутніх на визначних архітектурних пам’ятках. Бібліотекарка Галина Артеменко презентувала виставку робіт члена національної спілки народних майстрів України художника-аматора Віктора Луганщука. Художник зображував минуле українців: побут, одяг, традиції, щоб люди пам’ятали, хто вони і де їхнє коріння.

Знайомимось, вивчаємо, пишаємось і пам’ятаємо, чиїх батьків ми діти.

 

70 років разом із дітьми

Таку назву мав день відкритих дверей у центральній міській бібліотеці для дітей.

Не без журби, але в той же час з радістю і шаною ми розповідали нашим читачам про кожен рік її існування. Пам’ятні дні і затишні миттєвості були яскраво представлені у відеоролику, який презентували читачам.

Імпровізована стіна побажань «Тобі, моя бібліотеко!» заповнилася поздоровленнями, побажаннями від дітей і дорослих. З вдячністю бібліотекарі приймали подарунки від своїх шанувальників – їхні улюблені книги.

Для своїх відданих читачів працівники книгозбірні підготували цікаві пізнавальні й інформативні майданчики, книжкові виставки, вікторини, акції. Чималу аудиторію глядачів зібрав ляльковий КнигоТеатр. На ура пройшла інтерактивна вистава «Казкове асорті». PR-зона «Велике серце» знайомила відвідувачів із незабутніми миттєвостями з життя бібліотеки та її читачів. Багато хто впізнавав на світлинах себе і своїх друзів.

 

Наше місто. – 2022. – 6 жовтня. – с.3.