Ти завтра прийдеш?

У КнигоТеатрі центральної міської бібліотеки для дітей зібралися на свою першу репетицію молодші читачі. Перше заняття, перші ролі – яскраві миті у житті дітей. Того дня тут вчилися розуміти і переживати за героїв казки «Зайчикова книжка». Радісно дивитися, як проявляється їхня творча активність, починають вибудовуватися дружні стосунки у колективі. По закінченню заняття бібліотекарям дуже приємно було чути дитяче «Ти завтра прийдеш?».

Естетстудія «Креатив» центральної міської бібліотеки для дітей виготовляли патріотичні листівки. Діти створювали власні композиції з елементами національної символіки, прикрашали їх квітами, писали побажання з вірою в мирне майбутнє. Діти провели час у дружній компанії та гарному настрої.

Оберіг для воїна. Працівники бібліотеки №5 разом з волонтерами провели майстер-клас із виготовлення оберегів для воїнів. Невеличка лялька-мотанка з прив’язаною до неї ладанкою. Такий янгол-охоронець вирушить на фронт до наших захисників. Діти хочуть подарувати обереги всім захисникам країни, тому наполегливо вчаться виготовляти гарні ляльки з ниток. Також малюють листівки зі словами вдячності. У майстер-класі взяли участь діти переселенців.

Волонтерка пані Тетяна регулярно збирає всі обереги, малюнки та передає їх бійцям на фронт.

Літні розваги «Своїми руками» влаштували в бібліотеці №10. Учасники виготовляли закладки для книг в стилі орігамі, патріотичні браслети для воїнів ЗСУ, каблучки, українські віночки з резиночок. Поліна Таратика виготовила жабку з бісеру. Найкращі сувеніри подарують воїнам, які приїхали на відпочинок до рідної домівки. Завершився захід картковою грою «Встигни за 6 секунд!» та солодощами.

Мова – це зброя

На свіжому повітрі для жителів мікрорайону працівники бібліотеки №8 провели мовну ігротеку «Магія рідного слова».

Учасники розшифровували ребуси у конкурсі «Мовна скарбничка», змагалися у вікторині «У світі цікавих слів і висловлювань», відгадували загадки. Діти займалися аплікаціями та розмальовками казкових героїв у майстер-класах «Казка завжди поруч». На інтерактивній дошці «Українська мова – це…» кожен міг написати, що в цей важкий воєнний час для нього означає рідна мова. Адже сьогодні мова – це зброя.

Еко-мемо

Учасники екологічної гри Еко-мемо в бібліотеці №13 «сортували» сміття, згадували прислів’я та приказки про природу і пояснювали їх. Як максимально зменшити негативний вплив на довкілля? Яке сміття придатне до переробки? Куди можна здати відпрацьовані батарейки? Переглянули бук трейлер до книги Мартіна Дора «Діти проти пластику». Користувачі зрозуміли, що навіть в умовах міської квартири сортування сміття не така вже й складна справа.

Таку ж гру провели і в бібліотеці №16. Екологічне лото «Знай, люби, бережи» включало загадки, вікторини, ребуси та різноманітні конкурси, пов’язані з рослинним та тваринним світом нашої планети. Кожен з учасників прагнув перемогти, але в цій грі всі переможці, тому що вчаться рятувати свою країну, а з нею і всю планету від забруднення.

Подивися – прочитай

Літній кіносейшин «Переглянь фільм – прочитай книгу» організували в бібліотеці №21.

Користувачі переглянули екранізацію відомої книги Олександра Гавроша «Іван Сила», що включена до шкільної програми. Бібліотекарі розповіли дітям про автора та історію написання книги, ознайомили з коротким її змістом.

Користувачі оглянули виставку екранізованих книг, представлених на виставці «Зі сторінки – на екран». Спільні перегляди та читання допомагають дітям отримати нові і корисні для себе знання.

Дарунок від поета

Нову книжку від сучасного молодого поета Станіслава Новицького отримала в дар бібліотека №5 на Кущівці.

До збірки «Розуміння простору» ввійшли як раніше опубліковані вірші, так і нові, написані перед самою війною та під час війни.

Вірші Станіслава публікуються в солідних всеукраїнських виданнях. Це журнали «Дзвін», «Степ», «Вежа», «Літературний Чернігів», «Німчич», «Буковинський журнал», газети «Літературна Україна», «Українська літературна газета».

Книгу молодого поета отримають всі бібліотеки міста.

Щиро вдячні Станіславу за подарунок і за те, що пам’ятає рідну бібліотеку.

(Світлана Котлярова)

 

Наше місто. – 2022. – 30 червня. – с.3.