У КнигоТеатрі центральної міської бібліотеки для дітей (мікрорайон Попова) готують майбутніх артистів змалечку.

На майстер-класі «Дві руки – дві чарівниці» юна аматорка Мирослава з власного досвіду навчала діток робити вправи з ритмопластики, правильно одягати ляльку та керувати нею. А потім діти весело та азартно імпровізували під час гри «Герою, а я тебе знаю». Найбільш вдалі образи втілювали на ширмі.

 

З вельветовим кроликом

Читачі центральної міської бібліотеки для дітей познайомилися з книгою «Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки», яку написала Марджері Вільямс.

У цьому році виповнюється сто років, як діти із захопленням читають цю добру і зворушливу історію про дружбу маленького хлопчика та іграшкового вельветового кролика. Маленькі читачі розповідали один одному про свої улюблені іграшки та малювали героїв книги.

Читай краще за мене!

Заохочуючи юних читачів до змістовного дозвілля, бібліотека №5 провела голосні читання «Райдуга в небі грає…» у рамках Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання».

Захід відвідали діти, які люблять читати і вміють виразно декламувати, серед них гості нашого міста, внутрішньо переміщені особи. Уголос читали вірші Григорія Сковороди, Михайла Стельмаха, Вадима Скомаровського та інших відомих українських і місцевих поетів. Діти висловлювали свої думки і ділилися враженнями. Для них це було як заохочення частіше відвідувати бібліотеку і брати книги для читання.

Конкурс триватиме до 15 серпня. Бібліотека чекає нових претендентів на перемогу!

 

Разом з нами

Взяти участь у акції «Читай разом з нами» запрошували перехожих працівники бібліотеки №4.

На території при книгозбірні влаштували виставку книжкових новинок для дітей і дорослих. У шахових баталіях вправлялися учасники турніру «Шах і Мат». А найменші у творчій майстерні разом з бібліотекарями створювали чарівну рибку, яка б виконала їхні бажання, головне з яких – вистояти і перемогти окупантів.

(Ірина Абрамова)

Наше місто. – 2022. – 23 червня. – с.3.