Порція щастя

Любителі читання члени клубу «КЛюЧ» завітали до літературної кав’ярні бібліотеки №2 на «Дегустацію літературних новинок».

Учасники літературної дегустації виконували різні ролі. Ведучі були шеф-кухарями. Офіціанти читали уривки з творів і подавали на столи гостям замовлені книги. Кухарі пригощали стравами за рецептами письменників і рекомендували для читання свої улюблені твори.

Книжковою ласункою стала учителька української мови та літератури Євгенія Петренко як любителька і знавець художньої літератури. Юнаки та дівчата були дегустаторами. Пробували на смак…книги. Читали уривки, оцінювали авторів і твори, обирали собі для читання уподобану книгу.

У літературному меню були різні страви. «Національна кухня» - книги українських авторів. «Спекотне під гострим соусом» - детективи та пригоди. «Гарячі страви» - книги-відкриття та які вперше вийшли українською мовою. «Порція щастя» - книги про любов, про сенс життя. Також «Асорті», «Десерти» з віршами та оповіданнями.

На закінчення – бліц конкурс «Книжкове бістро» на знання сучасних авторів, книжкових новинок.

Відвідувачі літературної кав’ярні насолодилися книжковими новинками і вишуканими літературними «стравами». А також пригостилися кавою та чаєм із звичайними смаколиками. Сердечно привітали з 18 днем народження Дар’ю Лінок. Усі отримали позитивні  емоції і гарний настрій.

Для всієї родини

День нової книги «Книжкові новини для всієї родини» влаштували в бібліотеці №12.

Працівники бібліотеки ставили за мету не тільки інформувати про нові надходження літератури до бібліотеки, але й сприяти розвитку сімейного читання. Відвідувачі знайомилися з подарунковими книгами читачів бібліотеки, для яких читання дарує радість і приємні миті спілкування, наснагу до пізнання нового та незвіданого.

Кожному користувачеві знайшлась книга за його вподобанням. На виставці «Книжкові новинки – дитячі перлинки» були представлені книги сучасних українських та зарубіжних  авторів. Про досягнення яскравих особистостей, які вражають своїм талантом, а ще більше цілеспрямованістю та силою волі, цікаво було дізнатись при огляді серій «Життя видатних дітей», «Видатні особистості». Любителів поетичного слова запрошували переглянути краєзнавчу поезію.

Наші читацькі родини не тільки змістовно відпочили, а й упевнили бібліотекарів, що цей день став для них справжнім днем родинного читання.

 

Наше місто. – 2021. – 28 жовтня. – с.4.