Це ж нашого життя щасливії моменти…

Вишивальниця Ольга Тимофієва представила виставку своїх картин бісером у бібліотеці №5. Експозиція дуже жіночна, тепла і традиційна. Особливу увагу привертає триптих «Потяг до ілюзії» на тему сюжету п’єси Вільяма Шекспіра «Сон літньої ночі» та образів короля Оберона і Титанія. Ці картини можуть також слугувати ілюстрацією до середньовічного фольклору.

Ольга Миколаївна не бачить свого життя без вишивання, хоча це вимагає багато часу та копіткої праці. Де тільки береться стільки енергії та терпіння! Тож хочеться побажати народній майстрині і надалі творити дива, які нікого не залишають байдужим.

(Світлана Котлярова)

Чаювали душею молоді. У теплій щирій атмосфері в бібліотеці-філії №10 відбулося чаювання «Ми всі душею молоді». Звучали улюблені пісні та поезії, співзвучні і юності та пори року, і тій мудрості, яка приходить з роками.

Вечір-комплімент «Зорепадом летять роки» у бібліотеці №2 зібрав людей поважного віку – щирих, вірних друзів, шанувальників книги і бібліотеки. Звучали теплі слова вітань, а ще…компліменти! Їх у цей день було багато! Присутні познайомилися з мистецтвом компліменту, адже він дарує радість і гарний настрій. Говорили один одному компліменти, слухали пісні Окуджави та гуморески Павла Глазового. «Ми дуже любимо своїх читачів. Вони в нас талановиті, мудрі, ерудовані», - висловлюють компліменти працівники книгозбірні.

 

Тепло маленьких долоньок

Козацьку вечірку для учнів 4 класів школи «Вікторія-П» влаштували в бібліотеці №12. Хлопчики та дівчатка здійснили захопливу мандрівку в історію українського козацтва та переглянули мультфільм «Магічний світ козаків-характерників». Потім змагалися в іграх на фізичну силу, швидкість реакції, нестандартне мислення, різноманітні екстремальні розваги. Активних учасників вечірки чекали цікаві сюрпризи.

Сердечки-обереги для воїнів виготовили діти на майстер-класі в бібліотеці №21. Посилку з оберегами, солодощами та листом-зверненням відправили в Київ до громадської організації «Волонтерська сотня Доброволя» для передачі військового клінічного госпіталю. «Хай тепло маленьких долоньок, що виготовляли ці сердечка-обереги, зігріє ваші серця, додасть витримки і терпіння, сили і мужності. Міцного-міцного вам здоров’я!», - написали діти в листі.

60-річчя відзначила бібліотека №6 імені Леоніда Куценка. У книгозбірні вручили подяки кращим читачам року. Також за потяг до читання, участь у творчих заходах та в акції «Подаруй бібліотеці книгу». Присутні взяли участь у вікторині та іграх із солодкими призами

(Олена Шовенко)

Знайшовся найхитріший! Шукали скарб учні Наукового ліцею, мандруючи трьома станціями бібліотеки №19. Складали з пазлів усім відому казку на станції «Казковій». На «Кольоровій» сортували книжки за назвами творів, обираючи ті, в назвах яких є веселкові кольори. А на станції «Кмітлива» відгадували назви казок, застосовуючи математичні вміння. Усіх захопила гра в хованки «Таємним книжковим лабіринтом». Діти побачили невідомі й недоступні куточки книгосховища, а переможець отримав титул «Найхитріший».

Маленькі «Кришталики» з дитсадка №69 уперше завітали до бібліотеки. Яскравий книжковий світ книгозбірні №15 подарував їм незабутні емоції, допоміг потрапити до чарівного світу фантастичних пригод та мандрів. Бібліотекарі ознайомили дітлахів з правилами поведінки з книгою, підготували загадки та цікаві ігри.

(Катерина Натальченко)

Наше місто. – 2021. – 21 жовтня. – с.4.