Розважальну програму для учнів ліцею «Науковий» у бібліотеці №19 присвятили українській мові. У грі «Слово про слово» діти добирали прикметники, якими можна змалювати нашу мову. Швидкість мислення за допомогою тлумачних понять перевіряли у конкурсі «Розумник». Найбільше пожвавлення і обговорення викликали дидактичні ігри «Що зайве?» та «Знайди пару». Відгадуючи загадки «Нас всі знають, без нас письма немає», пригадали розділові знаки української мови, їхнє значення і функції. З веселими посмішками переглянули відео за гуморескою Павла Глазового «Кухлик».

Перлини рідного краю показали відвідувачам у бібліотеці №4. На виставці представлені видання, що висвітлюють історичний шлях Кіровоградщини, етнографію, її природу, екологічні проблеми, розвиток економіки і культури, суспільно-політичне життя, новинки художньої літератури. Юні користувачі бібліотеки взяли активну участь у конкурсі краєзнавців «Цікавинки з історії рідного краю», а огляд періодичних видань ознайомив присутніх з екологічними проблемами Кіровоградщини. Приємні хвилини творчого спілкування подарувала учасникам майстер-класу «Плетіння з паперової лози» майстриня Алла Молдовану.

Гарячі книги для морозної днини. Холодної осінньої пори любителям читання хочеться загорнутися у теплий плед, взяти горнятко гарячої кави та до нестями зануритися у цікаву книгу. І для того, щоб читачі бібліотеки-філії №2 мали таку можливість, бібліотекарі провели літературне знайомство з листопадовими новинками, які потішили розмаїттям. На книжковій виставці «Дегустація літературних новинок» були представлені книги сучасних українських письменників Юрія Андруховича, Ніни Фіалко, Сергія Жадана, Дарини Гнатко, Андрія Кокотюхи, Світлани Талан, Оксани Забужко, Марини Гримич та інших. Юнаки та дівчата взяли участь у пошуковій веб-експедиції «Розшукується модна книга» та переглянули цікаві відео на літературну тематику.

 

Марафон толерантності

«Паркан ввічливих слів» будували в бібліотеці №9. Як завжди, користувачів зустрічали усмішками та компліментами. Провели цікаве тестування «Наскільки ви толерантні». Переглянули уривки з мультфільмів «День і ніч», «Ласкаво просимо» та літературу з тематичної полиці «Толерантність врятує світ».

Комплімент кожному звучав у бібліотеці №12, де провели акцію «Візьми з собою частинку гарного настрою». В читальному залі переглядали відеоролики та соціальну рекламу про доброту, терпіння, порозуміння. На абонементі молодших класів проходило спілкування «Ввічливе прохання, ввічлива відмова». А користувачі старших класів взяли участь у експрес-тесті «Чи гарний ти співрозмовник». Несподіванкою цього дня стала хвилинка позитиву «Комплімент кожному».

«Шість кроків до медіаграмотності» пройшли на майстер-класі відвідувачі центральної міської бібліотеки для дітей. Книгозбірня продовжує надавати активну допомогу своїм користувачам в опануванні цифрових навичок. На майстер-класі присутнім пояснювали, що таке інформаційна бульбашка, боти, тролі. Особливу увагу звернули на обережність у соціальних мережах та уміння відрізнити достовірну інформацію від неправдивої.

 

Наше місто. – 2021. – 25 листопада. – с.4.