Кращий джура

Спортивно-патріотичні змагання на кращого джуру провели до Дня захисників України в ліцеї «Науковий» працівники бібліотеки №19.

Команди «Українці» та «Козачата» демонстрували свої вміння впевнено й швидко пасувати футбольним м’ячем та вправляться зі скакалкою. Дружно і весело проходило змагання з переправи на інший берег Дніпра. Потужна підтримка дівчат (кульки, плакати, прапорці) забезпечила найсильнішим козакам перемогу в перетягуванні канату.

Сюрпризом для хлопчаків став кулінарний конкурс. Вони без підказок від дівчат обирали продукти для традиційного українського борщу.

Парубки з честю впоралися з усіма завданнями і отримали заслужені медалі «Джури» за мудрість, шляхетність та відвагу.

Ірина Конєва

З Карповим на Кущівці

Презентація книги «Відголоски родинної пам’яті» відбулася в бібліотеці №5.

Її представив автор – Валентин Євгенович Карпов, офіцер запасу Збройних сил України, військовий лікар, психолог, громадський діяч і письменник. Він написав більше чотирьох десятків науково-популярних книг.

Валентин Євгенович з притаманною йому харизмою розповідав про створення сучасного козацького руху у нашому місті. Нагадав сторінки історії реєстрового українського козацтва, яка нерозривно пов’язана з історією рідного краю. Без пам’яті про минуле немає майбутнього, нагадав він. Читачі погодилися, що в нас іще жива генетична пам’ять славетних предків. Розповідь Валентина Карпова була насичена фактами та деталями, про які молодь раніше не знала.

Привітати письменника з виходом у світ нової книги прийшли вчителі та учні Кущівської гімназії. Спілкування з талановитою людиною додало  чудового настрою.

 

Наше місто. – 2021. – 14 жовтня. – с.2.