Навчать діяти

Користуватися додатком «Дія» навчають відвідувачів у бібліотеці №19. Участь беруть користувачі різного віку. Бібліотекарі роз’яснюють, що цифровий портал – швидке та зручне отримання різноманітних послуг онлайн. Батькам новонароджених бібліотекарі розповідають про можливості сервісу Малятко, за яким вони можуть отримати всі необхідні послуги за однією заявою.

Мовчазний крик Бабиного Яру. Братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Нагадали про цю трагічну дату своїм відвідувачам у бібліотеці №2. Тут провели літературний вечір «Мовчазний крик Бабиного Яру». Читачі ознайомилися з історією цих подій та літературою з виставки «Бабин Яр. 1941», прослухали огляд літератури «Історії тих, хто вижив», переглянули цикл відео сюжетів.

Ерудити та мовознавці змагалися на мовному квесті в бібліотеці №2. Учні училища імені Миколи Федоровського створили дві команди «Ерудити» та «Мовознавці». Отримали маршрутні листи, пройшли станції «Асоціативна», «Історична», «Фразеологія», «Театральна», «Перекладач», «Жартівлива» та інші. У фіналі на станції «Поетичній» учасники декламували вірш «Мова» Максима Рильського. Учні перевірили свої знання з морфології, фразеології, лексики, стилістики, змагалися в кмітливості, вчилися працювати в команді.

Перемогу здобула команда «Ерудити». Учасники отримали величезний заряд позитивної енергії та гарного настрою.

Нащадки козака Завади

Про рідний мікрорайон Завадівку говорили у бібліотеці №10. Відвідувачі знайомилися з історією виникнення Завадівки та її чудовими краєвидами. А показати тут є що. Бібліотекарі з року в рік збирають унікальний матеріал у фотодокументах, занотовують спогади сучасників про минуле. Про це розповідають краєзнавчі виставки «Краєвиди Завадівки», «Нащадки козака Завади», «Світлини родини Луньових», «В обличчі кожному історія своя…», «Знайомтесь: таланти рідної Завадівки». Користувачі бібліотеки дізналися про видатних людей краю, вивчали звичаї та традиції завадівців, які передаються з покоління в покоління.

Креатив-майстерку «Вироби з паперової лози» провела в бібліотеці №4 майстриня і читачка книгозбірні Алла Молдавану. Відвідувачі долучилися до оволодіння популярного нині виду декоративного мистецтва – плетіння паперовою лозою. Алла Віталіївна щедро ділилася секретами папероплетіння. Майстриня давала поради, з чого починати, який матеріал краще застосовувати, демонструвала техніку плетіння, заохочувала до відвідування творчої майстерні у бібліотеці.

Виставка творчих робіт майстрині чудово демонструє, як звичайний папір у талановитих руках перетворюється на справжній витвір мистецтва. Вироби з паперової лози можуть стати не лише чудовою прикрасою інтер'єру, а й оригінальною дизайнерською річчю чи ексклюзивним подарунком.

«У пошуках голосу Марка Кропивницького». Цю книгу Оксани Гольник презентували в бібліотеці №1. Відбулася й презентація книжкової виставки «Про рідний край на сторінках видань», яка презентує історико-краєзнавчу літературу. Живий інтерес користувачів викликала відеомандрівка «Кіровоградщина відкрита світові».

 

Наше місто. – 2021. – 7 жовтня. – с.4.