Здавалося б, ніби все знаєш про місто, в якому народився, охрестився, створив сім’ю. В якому живеш, навчаєшся чи працюєш, втілюєш свої ідеї, плани, задуми.

А ні – щоразу знаходиш щось нове, незвідане, якщо тільки виявляєш найменший інтерес, найменшу зацікавленість. І переконуєшся, як мало ми відаємо про сьогодення. А ще менше – про минулі часи, минулі роки нашого рідного міста.

Знайомимося з книжковою виставкою «Про рідне місто з любов’ю» в бібліотеці №2. І ще глибше занурюємося в минуле міста Кропивницького, радіємо новим граням життя за часів незалежності України.

Відбулося знайомство з книгами Валентина Карпова і Сергія Чеботарьова «Силуети крізь час» (серія «Відголоски родинної пам’яті»). Ці книги пронизані величезною любов’ю до малої батьківщини.

Місто зелені й краси, місто слави й величі, місто любові й злагоди – це наше місто! З любов’ю ми говоримо про своє місто, про його славних людей, які примножували і примножують його потенціал своїм талантом і невтомною працею.

Дізнавайтесь, пізнавайте, мандруйте сторінками видань про наше місто!

Розпочинайте нові справи, урізноманітнюйте дозвілля. Любіть своє місто – наш Кропивницький!

Відеофільм «Кропивницький туристичний» створили власноруч у центральній міській бібліотеці для дітей (вулиця Попова). Його з великим зацікавленням дивляться відвідувачі книгозбірні. Біля книжкової виставки «Сторінками історії рідного краю» проходять голосні читання, знайомство з літературою письменників-краян. Лідирує за читацькою популярністю книга «Киця з Кропивницького» Олени Горобець. Бібліотекарі закликають вивчати історію рідного краю, адже без знання минулого не можна побудувати гідне майбутнє!

(Віра Резніченко)

Незабудки прийшли до Буратіно! П’ятирічні вихованці дитячого садка «Незабудка» вперше завітали до центральної міської бібліотеки для дітей (вулиця Попова). Познайомилися з найголовнішими скарбами бібліотеки – книгами, отримали перші уроки дбайливого до них ставлення, взяли участь у казковій вікторині «Якщо можеш, відгадай».

Дітей вразило розмаїття цікавих казок та яскравих журналів. Приємною несподіванкою для них стало знайомство з книго театром «Буратіно». Зразу ж виникло бажання знайти своїх улюблених героїв серед ляльок та в книжках. Перша екскурсія до бібліотеки викликала у дітей бажання якнайскоріше навчитися читати.

«Яскраві барви мого міста». Краєзнавчий екскурс провели в бібліотеці №13. Читачі здійснили віртуальну мандрівку вулицями нашого міста, дізналися цікаві факти з його історії, відповідали на запитання краєзнавчої вікторини. Із задоволенням переглядали яскраві фотографії затишних куточків нашого міста.

«Моє місто – краплина на карті України». У бібліотеці №1 презентували нову книгу Оксани Гольник «У пошуках голосу Марка Кропивницького». Відвідувачі мають змогу переглянути фільми, присвячені нашому місту, взяти участь у вікторинах та конкурсах. Будучи краплинкою на карті України, наше місто не тільки її географічний центр, а й культурний, духовний, економічний центр нашої улюбленої Батьківщини.

Тобі історія розкаже…Історична подорож у бібліотеці №16 повідомила, як край наш жив. Надала безліч цікавої та корисної інформації, допомогла відповідати на питання вікторини «Адреса нашого міста». До перегляду цікавого відео про наше рідне місто долучилися як дорослі, так і юні відвідувачі бібліотеки.

Про видатних і знаменитих краян говорили в бібліотеці №15 на дні краєзнавства. Оформлена книжкова виставка «Мій рідний край – життя мого перлина» та викладка літератури «Видатні земляки». Бібліотекарі розповідали про наше рідне місто, його древню історію та сьогодення, знайомили читачів з видатними постатями нашого краю. Юні читайлики із задоволенням переглянули книги дитячих письменників-земляків на книжковій каруселі. Перевірили свої знання у вікторині-лотереї «Я люблю своє місто» та отримали солодкі призи.

Мій край лелечий…У бібліотеці №6 пройшов день краєзнавства «Край мій лелечий». Краєзнавчий куточок «Мій рідний край – найкраще місце на землі» розповів про історію рідного міста та відомих особистостей. Відвідувачі переглянули виставку «Автограф на пам’ять» та взяли участь у інтелектуальній вікторині «Чи знаєте ви історію рідного міста?». Подарунком до дня міста став своєрідний святковий фототорт з вікториною «Вгадайте краєвиди нашого міста». Рідному місту присвятила свої вірші постійна читачка Світлана Ніколаєвська.

(Колектив бібліотеки №6)

 

Наше місто. – 2021. – 23 вересня. – с.3.