У книгозбірнях міста пройшли патріотично-виховні заходи до дня Конституції.

Як розуміють підлітки своє громадянство? Диспут на таку тему провели в бібліотеці №2 з учнями училища імені Федоровського. У бібліотеці №15 діти читали вірші Сосюри, Шевченка та виконували музичні твори. На бібліотечній сторінці №10 користувачі познайомилися з юридичною шпаргалкою «Перехрестя Мудрого Закону». У центральній міській бібліотеці для дітей презентували малюнки читачів «Права дитини» про виховання у сім’ї. Вільну трибуну для відвідувачів влаштували в бібліотеці №12. Конституційні права та обов’язки розподіляли відвідувачі бібліотеки №13. У бібліотеці №1 провели для своїх читачів інформаційний маклер «Українській Конституції – 25 років. Зростаємо разом з державою!»

Ляльку в українському вбранні побачили читачі центральної міської бібліотеки для дітей у бабусиній світлиці. Презентація «Берегиня роду» познайомила дітей з лялькою-мотанкою. Діти дізналися, що це не просто іграшка, а оберіг для всієї родини. Перша така лялька з’явилася майже п’ять тисяч років тому. Українці вірили, що цей символ охороняє дітей та житло, захищає родину від неприємностей.

Учасники заходу були вражені чарівною силою і магією ляльки та із задоволенням працювали над створенням власних оберегів.

Наше місто. – 2021. – 1 липня. – с.4.