Ключі до здоров’я

За допомогою казок та ігор юні читачі бібліотеки №21 у ході практичних занять побачили, як швидко може поширитися небезпечна інфекція, особливо серед дітей. Учасники заходу дізналися про необхідність вакцинування, щоб побороти такі поширені серед дітей інфекції, як поліомієліт та кір. А на майстер-класі створювали зовсім не страшні «віруси» на пляжі.

Як передається вірус, дізналися учасники заходу в бібліотеці №12. Для дітей провели ігри та практичні заняття. Під час експерименту діти занурювали долоньки у воду з блискітками, які імітували наявність вірусів. Побачили, як розповсюджується інфекція та як швидко вона передається. І зрозуміли, чому так важливо повсякчас ретельно мити руки.

Смачне літо з книгою!

Смакуйте літо з книгою! Пізнавально-розважальну бібліотечну карусель «Привіт, літо, сонечком зігріте!» розкрутили в бібліотеці №17 на селищі Новому. Книгозбірня наповнилася бібліогралочками, літературними вікторинами, знайомством з книжковими новинками. Учасники розгадували таємничі загадки, дізнавалися щось нове. У храмі книг, де панує світ казок, пригод і фантастики, кожен міг підібрати книгу до смаку і отримати цікавого друга-співрозмовника.

(Катерина Салтан)

Бібліодесант на дитячий майданчик влаштували в бібліотеці №15 на селищі Гірничому. Діти дізналися, що книга – мудрий друг і порадник, який навчає говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Бібліотекарі запросили дітей до книгозбірні та запропонували провести літні канікули разом з книгою.

Таємниці океанських глибин досліджували в бібліотеці №13. Під час віртуальної мандрівки читачі дізналися про підводні річки. Розгадували загадки про мешканців океанів, переглядали слайд-презентацію «Таємниці океанських глибин» та відеоматеріал «Цікаві факти про Тихий океан». Любителі пригод знайшли для себе цікаві художні видання на морську тематику.

 

Наше місто. – 2021. – 24 червня. – с.4.