Чарівні звучать слова – діти мають всі права

У рамках Чілдрен фесту «Бібліотека об’єднує друзів» юні читачі книгозбірні №1 цікаво і пізнавально провели час. Бібліотекарі підготували літературну мозаїку «Чарівні звучать слова – діти мають всі права». Діти читали вірші та оповідання, розгадували загадки, дивилися улюблені мультики, гралися в настільні ігри. Для відвідувачів була презентована книжкова виставка «Любов до книги – пізнання мудрості».

Малювали на асфальті мрії свого дитинства читачі бібліотеки №15. Книжкові виставки пропонували цікавинки для наймолодших читачів, книги сучасних авторів та чтиво для тамування літературної спраги. Найбільше зацікавила дітей «Чарівна книга», яка разом з цукеркою-смайликом бажала дітям сонечка, тепла, посмішок, цікавих літніх канікул разом з книгою.

Комиза та інші герої лялькового театру цікаво й весело розповіли в бібліотеці №8, які права мають діти. Книгозбірня влаштувала для них яскраве свято. Маленькі відвідувачі залюбки виготовляли цікаві поробки. За допомогою окулярів віртуальної реальності подорожували до підводного світу, каталися на американських пагорбах та відчували себе супергероями. Дитинства яскраві миті залишаться в їхній пам’яті.

Стежками дитинства дзвінкого пройшлися відвідувачі бібліотеки №4. Там їм трапилися вікторини, ігри, майстерня лікерів, знайомство з новинками дитячої літератури. Учасники шоу-асорті отримали заохочувальні призи, прапорці та солодощі.

Літо малювали крейдою у центральній дитячій бібліотеці на Попова. Юні читачі демонстрували свої таланти, розгадували загадки-обманки, інтерактивно грали з казковими героями книго театру «Буратіно».

Подарували емоції вихованцям центру комплексної реабілітації ждя дітей з інвалідністю працівники бібліотеки №12. Під час соціальної акції діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок. Панувала атмосфера гарного настрою.

Тат і мам, бабусь і дідусів запросили в бібліотеку №2 переглянути відео сюжети на цікаві теми та обмінятися досвідом. Безпека (дома, на вулиці, в інтернеті) – як цьому навчити? Формування корисних звичок: як говорити з дітьми про обмеження? Люблячи свою дитину, як виростити щасливу людину? А тим часом діти переглядали книжкову виставку письменників-земляків, створювали ляльки-мотанки.

Дитинство в сонячних долонях. Веселою ігровою програмою був насичений перший літній день у бібліотеці №13. Для маленьких читачів бібліотекарі підготували цікаві розваги. Провели онлайн-вікторини «Вгадай казкового героя» та «Цікаві мовознавці». Діти із захопленням розмальовували своїх улюблених героїв, гортали сторінки новеньких цікавих книг та вибирали, які ж найперше прочитати.

Наше місто. – 2021. – 10 червня. – с.4.