Жива планета

Екологічний калейдоскоп «Жива планета» провела бібліотека №2 з учнями училища імені Федоровського.

Присутні ознайомилися зі звітом Всесвітньої організації охорони навколишнього середовища «Жива планета». Переглянули відео «Рейтинг екологічної ефективності України». Спробували дати відповідь на актуальне питання «Куди діти сміття?», взявши участь у екологічному прес-шоу та зігравши у командну гру. Переможцем стала команда «Флора». Учні поділилися своїми екофішками щодо збереження довкілля.

Пола, Тола, Непосидько

Літнє читання – чудовий час для розширення світогляду дітей та їхньої творчої уяви.

Бібліотека №12 приєдналась до участі в міжнародному освітньому проєкті  про 17 цілей сталого розвитку. Вони покликані здійснити глобальні і якісні зміни у соціальних, економічних та екологічних сферах.

Літні читання в бібліотеці розпочалися з презентації книги «Малий громадянин світу». Мета – допомогти дітям та їхнім рідним розібратися, що можна зробити для інших, для себе, для середовища.

Книга складається з п’яти дивовижних пригод відважних мандрівників: сови Поли, кішки Толи і невгамовного песика Непосидька. Кожна казка стосується принаймні однієї з 17 глобальних цілей сталого розвитку. Читачі разом із невтомними мандрівниками двічі побувають в Індонезії, завітають у Пакистан, згодом із Чехії перемістяться до Америки, де їх чекають неймовірні і повчальні пригоди. Казки покажуть, як наші дії можуть позитивно впливати на суспільство та планету. Прочитавши книгу, хлопчики та дівчатка зрозуміють, що прості дії можуть зробити життя людей більш безпечним, здоровим і справедливим.

 

Наше місто. – 2021. – 17 червня. – с.4.