День сімейного читання провели в бібліотеці №15.

Спільне читання благодатно впливає на всю родину, воно передбачає зміцнення духовних зв’язків. Бібліотекарі презентували книжкову виставку «Сім’ю єднає мудрість книги», познайомили з новинками дитячої літератури. Бібліотекарка Олена Кулик провела бесіду з молодими батьками «Почитай мені, мамо…» з рекомендаціями, що читати дітям віком до п’яти років. Бібліотекарка Галина Артеменко провела консультацію щодо формування разом з дітьми власної домашньої бібліотеки «Наша сімейна книгозбірня». Батьки отримали в подарунок пам’ятку «Як виховати у дитини інтерес до читання». Ініційовано акцію «Відпусти улюблену книжку у подорож», мета якої – добровільний обмін уже прочитаними домашніми книжками.

Безмежна подяка від бібліотекарів батькам, які розуміють що читання  - корисне і безпечне сімейне дозвілля, альтернатива телевізору, планшету, інтернету.

 

Бісерні шедеври Ольги

Виставка-хобі народної майстрині Ольги Тимофієвої «Світ фантазій» діє в бібліотеці №5.

На виставці представлені вишиті бісером картини різної тематики. Пані Ольга багато часу, зусиль і любові вкладає у кожен свій шедевр. Техніка виконання бездоганна, відшліфована роками. До речі, періодично в бібліотеці вона проводить свої ексклюзивні майстер-класи.

Особливу увагу привернули роботи «Дама з собачкою», «Дівчина з трояндами» та виконана в ретростилі картина «Освідчення». Діти були у захваті від картин «Птах щастя на блакитній квітці», «Папуги на гілочках сакури» та «Шотландський тер’єр». Символ кохання, радості, злагоди і миру майстриня зобразила на картині «Лебеді на світанку». Сюжети багатьох картин є ілюстраціями до відомих творів.

Виставка діє у рамках проекту «Non-stop зустрічі в бібліотеці», який являє собою серію зустрічей із цікавими людьми.

 

Хто літає поміж хмар

Екскурсію «Книга – гарна чарівниця, відкриває таємниці» провели в бібліотеці №19 для учнів наукового ліцею.

Підготували для них багато цікавинок. В запитайці «Хто літає поміж хмар» діти з великим ентузіазмом змагалися за право вгадати мешканців пташиного світу. У поетичному конкурсі «Вчимося віршувати» із задоволенням пропонували віршовані рядки. Гучно плескали в долоні у конкурсі «Герої Попелюшки». Але найбільше свої знання діти проявили у вікторині «Теренами українських казок».

 

Три пальчики

Три пальчики вишивальниці, як у хрестопокладанні, об’єднуються, тримають голочку, вишивають і рухають енергію думки майстрині у полотно. Тому і володіє вишитий рушник чарівною силою оберега, захисника родини.

Магія вишитих рушників заполонила гостей музично-поетичної світлиці «Вишита хрестиком доля». Бібліотека №17 у селищі Новому запросила відомих митців Кропивницького: Антоніну Корінь, Валентину Саєнко, Анатолія Саржевського, Миколу Барабулю, Володимира Яремчука, Сергія Осадчого, Галину Димуру для вшанування творчості чудової майстрині-вишивальниці Зінаїди Андріяшевської. Неповторна краса кожного вишитого рушника вражає унікальністю узорів, надихає талановитих кропивницьких поетів на віршовані побажання та благословення. Майстриня розповідала  про життєві історії, пов’язані з кожним виробом, відкрила таємниці чарівного світу вишивання, познайомила з традиціями, обрядами та звичаями з прадідівських часів. Музичні вітання лунали від учнів дитячої школи мистецтв селища Нового та учасників вокального ансамблю «Джерельце» школи №10.

(Катерина Салтан)

 

Загадки від Антоніни

Ювілейний вернісаж «Знакові обличчя рідного краю» влаштували в бібліотеці №1.

Читачів познайомили із творами нашої письменниці-землячки Антоніни Царук. У доробку Антоніни Петрівни, талановитої і гарної душею, такі ж і твори – вірші та оповідання. У них все оживає та розмовляє, плаче і сміється, радіє і бавиться. Читачі брали участь у вікторині «Загадки від Антоніни», читали її оповідання та вірші, наспівані чарівною весною.

 

Наше місто. – 2021. – 3 червня. – с.4.