Вони були біля реактора

Спілкування з ліквідаторами аварії на ЧАЕС відбулося в бібліотеці №5.

Постійні читачі ліквідатори Олександр Миколайович Неділько і Дмитро Михайлович Пєрвий поділилися спогадами про перебування біля палаючого реактора, розповіли, як живеться їм та їхнім друзям сьогодні. Олександр Миколайович подарував бібліотеці 12 книг про Чорнобильську трагедію та кілька примірників журналу «Чорнобилець Придніпров’я». Користувачам найбільше сподобалася книга «Звізда Полин, або Запланована катастрофа» заслуженого журналіста України Івана Кірімова.

 

Рожеві окуляри

Захоплива навчальна настільна гра «Рожеві окуляри» познайомила користувачів бібліотеки №17 з проблемами торгівлі людьми.

Учасники в грі отримали інформацію, як уберегтися від небажаних наслідків поїздки за кордон для роботи. Обговорювали важливі та суперечливі питання, вчились прислухатися до партнера та приймати правильне рішення.

Матеріали настільної гри «Рожеві окуляри» впроваджує Український фонд «Благополуччя дітей» за фінансової підтримки міністерства міжнародних справ Канади.

(Катерина Салтан)

Маленький флікер – велика користь

Вашу безпеку може посилити така маленька, але дуже важлива річ, як флікер. Це так тепер називається світловідбивач.

До майстерні флікерів «Марафон безпеки» приєдналася бібліотека №10. Учні Завадівської гімназії навчилися робити усім знайомі лапки, залюбки виготовляли флікери. При цьому говорили, як важливо бути видимими та дотримуватись правил для пішоходів та велосипедистів. Дійшли висновку, що флікер – це безпека життя.

Майстерню з виготовлення світло відбивних флікерів книгозбірня провела в рамках проекту «Амбасадори безпеки», що втілюється за підтримки Канадсько-Українського проекту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через міністерство закордонних справ Канади.

 

Блакитне око, чорне, солоне…

Карту мальовничих озер Кіровоградщини створили користувачі бібліотеки №21.

Під час інформ-калейдоскопу «Блакитні перли Кіровоградщини» читачі під керівництвом бібліотекарів провели пошукову роботу в інтернет-ресурсах і зібрали цікавий матеріал про унікальні водойми нашої місцевості. Відкрили для себе, що про декотрі є згадки в давніх історичних документах, а деякі мають унікальні реліктові рослини на берегах. Учасники заходу зацікавилися легендами і міфами Чорного озера, лікувальними властивостями Срібного і Солоного та унікальною чистотою озера з милозвучною назвою Блакитне Око. Юні дослідники створили онлайн мапу «Блакитні очі Кіровоградщини», яка інформує про особливості об’єкту та допоможе дізнатися про шляхи сполучення з ним.

 

Наше місто. – 2021. – 6 травня. – с.4.