Відмінники чародійства

Дистанційні іспити в Школі Часодійства завершилися.

Фантастичні твори Наталії Щерби дуже популярні серед користувачів бібліотеки №19. Щоб об’єднати фанатів чарівних світів, бібліотекарі влаштували іспити в Школі Часодійства. Підлітки повинні були уважно прочитати першу книгу циклу «Часовий ключ» та надіслати відповіді верховному чародію Астаріусу. 28 учнів мандрувало в часі та опановувало мистецтво чародійства разом з героями книг. Фанів у книг виявилося дуже багато. Вікова категорія читачів – від 11 до 36 років. З дипломом другого ступеня привітали відмінників Школи Часодійства Тетяну Гришину, Уляну Скороход та Яну Драну-Гулу.

На городі біля тину

Талановиті юні читачі бібліотеки №5 взяли участь у конкурсі дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ».

Представлені на огляд зворушливі малюнки об’єднує любов до природи, рослинного і тваринного світу. Роботи дітей передають різнобарв’я рідної природи. Малюнки Поліни Федорової «Сонячний птах» та Надії Джафарової «На городі біля тину чепурилася калина» визнані найкращими серед учасників конкурсу в межах бібліотеки. Вони подані до обласної дитячої бібліотеки для визначення регіональних переможців.

Для дорослих і малечі «ЕКО-МЕМО» - це до речі!

Настільну гру «ЕКО-МЕМО» запропонували користувачам у бібліотеці №12.

Гра корисна в інформаційному плані, також це чудовий тренажер пам’яті. У процесі гри діти дізналися, як сортувати відходи, які вироби виготовляються із втор сировини, що не можна здати на переробку. З великим задоволенням у грі взяли участь сім’я Бобриків – постійних користувачів бібліотеки.

Краса, настояна на барвоцвіті

Інтерактивну мапу мальовничих куточків Кіровоградщини «Краса, настояна на барвоцвітті» створили для своїх користувачів у бібліотеці №17 на селищі Новому.

Підготували огляд захопливих маршрутів для незабутнього відпочинку разом з родиною та друзями. Знайомилися з каньйонами на річках Синюха та Буки, новопавлівським водоспадом, блакитними озерами Знам'янсько’о, Світловодського та Бобринецького районів, ландшафтними заказниками та урочищами Устинівського і Маловисківського районів. Онлайн відвідали гарні безпечні місця для купання та прогулянок лісовими стежками. Вчили відвідувачів бібліотеки не лише користуватися дарами природи, а й відчувати відповідальність за красу рідного краю.

(Катерина Салтан)

Десант на клумбу

Екологічний десант працівників бібліотеки №15 озеленив клумбу біля пам’ятного знака селищу Гірничому.

Користувачі взяли участь у акції «Чисто біля будинку – світло на душі» та у віртуальній подорожі сторінками Червоної книги України. Мета – привернути увагу громади до питань екології та охорони навколишнього середовища, особистим прикладом переконати, що кожен із нас відповідальний за довкілля рідного краю.

Чорна картка – не «Наталка»!

Про здоров’я говорили у дівчачому клубі «Наталка» при центральній міській бібліотеці для дітей.

Дівчата аналізували та моделювали життєві ситуації. Чим шкідливе куріння? Які причини захоплення поганими звичками? Чи є баночка пива атрибутом дорослості і незалежності? Як досягти активного довголіття?

Дівчата підняли картки кольору, який відповідає їхньому настрою. Зелений – я прийняла рішення вести здоровий спосіб життя. Червоний – я вже знаю, яким хочу бачити своє майбутнє. Чорну картку – я хочу спробувати і ризикнути – не підняв ніхто.

Головний меседж заходу «Не відбирай у себе завтра» прийнятий усіма дівчатами.

Гралися в ЕКО

А ви знаєте, що пластик має сім видів і сортувати його потрібно окремо?

Користувачі бібліотеки №5 із задоволенням грали в гру «ЕКО-МЕМО». Діти навчилися розрізняти типи відходів та їх маркування; дізналися, що можна сортувати, а що – ні. Наприклад, є пластик, який не переробляється. І не кожен папір годиться на макулатуру. Гра заохотила дітей бути екологічно грамотними та дружніми до природи. Екологічна спрямованість гри змусила замислитися над тим, що кожен може зробити для своєї планети.

(Світлана Котлярова)

Наше місто. – 2021. – 29 квітня. – с.4.