Відшукай книгу!

Бліцгра «Все про бібліотеку і книгу» навчила юних користувачів книгозбірні №13 відшукувати книги за назвою та автором.

Діти разом з бібліотекарями вчилися користуватися каталогами. Ознайомилися з періодичними виданнями, що надходять до бібліотеки. Також у рамках дня бібліографії були презентовані нові книги, які бібліотека отримала від Українського інституту книги за програмою поповнення бібліотечних фондів.

Авторський подарунок

Приємним сюрпризом для центральної міської бібліотеки імені Володимира Панченка і ще дев’ятьох бібліотек Кропивницького стали подаровані книги.

Це подарунок Кіровоградського обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» та обласної організації національної спілки краєзнавців України.

Книга Вадима Колєчкіна і Бориса Шевченка «Битва за Центральну Україну. Військове протистояння між Червоною армією і вермахтом на Кіровоградщині у січні-березні 1944 року» присвячена малодослідженим подіям історії Кіровоградщини в роки Другої світової війни. Подарунок бібліотеки отримали від одного з авторів – Бориса Шевченка. Книги поповнять краєзнавчий фонд бібліотек і будуть корисними усім, хто цікавиться минулим нашого краю.

Безпечні пішоходи

Майстерні з виготовлення світло відбивних флікерів та брелоків діють у книгозбірнях міста.

Команда бібліотеки №5 «Зебра» навчає дітей створювати для себе чудові світло відбивні прикраси на одяг. Бібліотекарі розповідають про без пекову культуру пішоходів та велосипедистів. «Наші користувачі – безпечні пішоходи!» - запрошує книгозбірня.

У бібліотеці №2 вчили дітей та внуків своїх користувачів виготовляти світло відбивні флікери. Провели бесіду про зміни у сучасному українському законодавстві стосовно наявності флікерів у пішоходів у темряві.

А в бібліотеці №19 провели майстерню «Заради безпеки дітей» для вихователів дитсадка №67. Їм показали, як виготовляти світло відбивні флікери, щоб вони навчили цього своїх вихованців.

Усі матеріали надано в рамках проєкту «Амбасадори безпеки», що втілюється за підтримки канадсько-українського проєкту розвитку поліції коштом уряду Канади у партнерстві з агенцією сталого розвитку «Хмарочос» та управлінням патрульної поліції у Кіровоградській області.

Наше місто. – 2021. – 20 травня. – с.4.