Чи має шанс планета?

Захоплені великими можливостями, які відкрив для нас технічний прогрес, ми не оцінили всі можливі наслідки нашого втручання в природу.

На планеті все взаємопов’язане та взаємозалежне. Вичерпуючи земні ресурси, ми тим самим ставимо під загрозу власне існування. Ми створюємо світ, заражений радіацією та брудом, у якому не зможемо бути здоровими. Ми винищуємо рослини, які виробляють кисень, дарують нам свої плоди та годують інших тварин. Запаси нафти та газу, завдяки яким тепло й світло в наших оселях, також не безкінечні.

Таку сучасну екологічну ситуацію мовою фарб та образів відтворили читачі бібліотеки №19 Лев Атомась та Софія Юрченко. Їхні роботи на Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнку «Книга і діти, екологія і світ» об’єднані одним гаслом: «Скажемо «НІ» забрудненню Землі!»

«Є надія, - стверджують діти – ми ще зможемо разом усе виправити. Для цього треба екомислити й жити ЕКО!»

 

Здоров’я природи – здоров’я людини

Забруднення планети Земля – актуальна проблема сьогодення.

Цій темі у центральній міській бібліотеці для дітей був присвячений захід «Здоров’я природи – здоров’я людини». Про необхідність сортування побутових відходів, про друге життя виробів зі скла, паперу і пластикових пляшок учасники заходу довідались, переглянувши соціальний ролик про небезпеку пластику. Діти взяли участь у інтерактивній екогрі «Сортуємо сміття»

 

Наше місто. – 2021. – 22 квітня. – с.4.