Від книжки до мультика

Мультфільми за книгами – чудова можливість познайомити дитину з видатними авторами.

Саме з анімації може початися перший інтерес до читання книг. Якщо мультик сподобався, дитина швидше захоче прочитати класну історію.

У бібліотеці №13 пропонували своїм користувачам поринути у захопливий світ анімації. Читачі переглянули мультфільми «Попелюшка» Шарля Перро, «Малий і Карлсон» Астрід Ліндгрен, «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» Олексія Толстого. Ознайомилася з викладкою літератури «Від книжки до мультика» про героїв українських та зарубіжних мультфільмів, що створені на основі сюжетів відомих казок та оповідань. Книги з цієї виставки діти вмить розібрали!

 

Читаємо навколо світу

Літературна мапа «Улюблені письменники на карті світу» створена в центральній бібліотеці для дітей.

Читачі книгозбірень міської бібліотечної системи та всі охочі діти Кропивницького розповідали про своїх улюблених письменників та позначали їх на карті світу. Представляли цікаві факти з біографій, фото, колажі, цитати. Знайомлячи зі своїми вподобаннями, відкривали для себе нові книги і нових письменників.

Географічна широта літературних уподобань дуже велика, від Північної Америки до Східної Азії. Велика різниця і вікового складу учасників – від восьми до вісімнадцяти років. Проєкт сприяв залученню до читання дітей та переконав, що книга всіх єднає.

 

Наше місто. – 2021. – 15 квітня. – с.4.