Що пишуть на паркані

Я прочитав – читай і ти!

Поділитися літературними вподобаннями запропонували відвідувачам на паркані вражень у бібліотеці  №19.

Читачі пропонують своїм одноліткам прочитати книги Дала «ВДВ», «Чарлі та шоколадна фабрика», «Джеймс та гігантський персик», Нестайка «Тореадори з Васюківки», Гридіна «Відчайдушні», Твена «Пригоди Тома Сойєра», Роулінг «Гаррі Поттер».

 

Вояж в Аргентину

Учасники клубу мандрівників «Вояж» при бібліотеці №4 вирушили у чергову віртуальну подорож на край землі та відвідали яскраву, багатогранну і неймовірно цікаву країну Аргентину.

Ця країна – дивовижне місце з казковою природою, гучними святкуваннями, незвичними традиціями та смачними національними стравами. Світ незайманої природи, непрохідних джунглів, де живе така кількість живності, яку складно собі навіть уявити. Тут водоспади, могутні гори Анди з приголомшливими гірськими озерами, багатокілометрові пляжі, найкрасивіший блакитний льодовик Періто-Морено, старовинні та сучасні архітектурні чудеса та ще багато іншого.

 

Книга у вухах

Світ стрімко розвивається, змінюються інтереси та вподобання сучасних школярів.

З’являється багато інтернет-спокус, які претендують на першість. Щоб конкурувати з ними, книги теж трансформуються. Тепер їх можна не лише гортати, читати, а й слухати.

Із сучасними інтерактивними 3D книгами познайомилися четверокласники наукового ліцею під час книжкового бук навігатора «Читай – формат не має значення!», який провела бібліотека №19. Захід доповнили динамічні ігри. Дуже емоційним та цікавим став конкурс «Старі казки про головне». Мораль їхня дивовижно співзвучна сьогоденню, а якщо казку переказати сучасною мовою, то ефект просто вражає. З цим погодилися всі учасники гри. Бібліотекарі наголосили: «Книга та читання зроблять нас розумними, сучасними та цікавими співрозмовниками».

Кидай мишку – бери книжку!

Сьогодні учням як споживачам комп’ютерних продуктів треба, щоб інформація подавалася яскраво, динамічно і бажано коротко.

Головне завдання бібліотекаря – привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки. У бібліотеці №15 відбулися мотивовані читання «Залиш мишку – візьми книжку». Діти знайомилися з новинками сучасних дитячих письменників та ділилися враженнями про прочитане з друзями.

(Галина Артеменко)

 

Книжкова шафа покоління Z

Дівчата з клубу «Наталка» центральної міської бібліотеки для дітей говорили про читання.

Дискутували із запалом! Презентуючи улюблену книгу, кожна доводила, що та найкраща і претендує на місце у ШАФІ.

Про що ж читають наталківці, які книги їм до вподоби? «Дівчина онлайн» Зої Загг. «У світлі світляків. На порозі ночі» Ольги Войтенко. «Дорослі зненацька» Сергія Гридіна…Всі вони про дружбу, про те як розібратися в собі, почути, зрозуміти і прийняти себе та інших. В ШАФІ не знайдете жодної книги із докучливими моралями і нудними прописними істинами. Дівчата переконані: якщо їхні однолітки не люблять читати, їм просто не траплялися ці книги. А вони чекають на своїх читачів у центральній міській бібліотеці для дітей.

 

Що почитати за кавою

Під такою назвою відбулося засідання чоловічого клубу за інтересами «FORWARD» у бібліотеці №8.

Кава та книги – одне з найкращих поєднань у світі. Кава дарує чудовий аромат і бадьорість, книги – знання та натхнення, можливості відкрити щось нове та невідоме. Читати за горнятком улюбленого напою – мрія багатьох людей. «Форвардівці» обрали книгу до смаку, поспілкувалися, відпочили, насолоджуючись філіжанкою запашної кави.

 

Від автора щиро

На виставці «Дорогоцінні автографи» у центральній міській бібліотеці для дітей представлена колекція видань, яка викликала у читачів особливу цікавість.

Це книги з автографами і дарчими написами письменників, які були подаровані бібліотеці під час творчих зустрічей та презентацій.

Читаємо присвяти і побажання Антоніни Царук, Сашка Дерманського, Олени Рижко, Івана Андрусяка, Олени Надутенко та інших митців. І здається, що автор звертається саме до тебе: «З побажанням добра і успіхів», «Від автора щиро», «На добру згадку читачам бібліотеки», «Читайте, дивуйтеся, радійте»…

Ці книги – історія і пам’ять, якою книгозбірня ділиться з відвідувачами і дякує дарувальникам.

 

Наше місто. – 2021. – 8 квітня. – с.3