Майданчик для творчості

Майстер-клас відвідувачам пропонують у бібліотеці №21. Проєкт працює у форматах офлайн та онлайн. Щоб відвідати майстер-клас безпосередньо в бібліотеці, необхідно записатися заздалегідь. Онлайн-поради зі створення різноманітних поробок можна отримати на сторінці бібліотеки в соціальних мережах та на каналі ютуб. Відвідувачі можуть навчитися малювати, клеїти, ліпити, шити, вишивати, плести, декорувати. Буде чим потішити себе, а також відпаде питання, що подарувати близькій людині на свято. Власноруч виготовлені подарунки – це насолода, задоволення і пам’ять на довгі роки.

Ціна свободи

Пам’ятаємо героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. До уваги користувачів бібліотеки №10 виставка-реквієм «Небесна сотня: ціна свободи». На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України. Це допомагає згадати той епохальний крок до зміни свідомості української нації. А ми стали свідками масової трагедії нашої країни – це події на майдані Незалежності. І сьогодні гинуть українці на сході країни, захищаючи цілісність нашої держави. Ніколи не щезне з пам’яті людської подвиг героїв Небесної сотні. У глибокій скорботі було згадано тих, хто загинув за нашу Україну, хто зарах своїм життям виборює на сході її мир і спокій, всіх героїв, що полягли під час Революції Гідності та російської агресії на Донбасі. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю.

Краєвиди Луганщука

Віртуальну арт мандрівку «Від Трипільської культури…» підготували в бібліотеці №15. Вона знайомить із творчістю члена національної спілки майстрів народного мистецтва України, художника з Кропивницького Віктора Михайловича Луганщука.

Живописні роботи художника за його життя прикрашали експозиції різноманітних обласних виставок декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Картини виконані переважно олійними фарбами. Це здебільшого твори із зображенням краєвидів українського села, обрядова, козацька, патріотична тематика, квіткові натюрморти, пейзажі.

Світла пам’ять чудовій, талановитій, доброзичливій людині, яка залишила яскравий творчий слід.

У дзеркалі – Я?

На засідання клубу «Наталка» при центральній дитячій бібліотеці на Попова прийшли нові учасниці. Вони давно спостерігали за своїми старшими подругами і проявляли інтерес до заходів, які тут проходять. Ближче познайомитись дівчатам допомогла психологічна гра «У дзеркалі – Я». Кожна дівчина дивилася в дзеркало і говорила, що їй подобається в своєму відображенні, а що хотілось би змінити. Мова йшла не тільки про зовнішність, а й про внутрішній стан, риси характеру. Дівчата спочатку почувалися дещо розгублено у новому оточенні. Але відчули підтримку, допомогу та розуміння, і атмосфера спілкування стала позитивною й дружелюбною.

Кожна дівчина створила свій міні плакат «Мої досягнення та перемоги». На аркуші паперу учасниці обмалювали свої долоні. На кожному пальці записували свої успіхи, сильні сторони, що їм добре вдається та що іншим подобається в них. Писали про досягнення не тільки в навчанні, а й про першу самостійну страву, про виступ перед публікою та інше. Надалі членкині будуть доповнювати плакат, вписуючи нові досягнення.

 

Наше місто. – 2021. – 18 лютого. – с.4.