У бібліотеці-філії Кропивницької міської централізованої бібліотечної системи №17, що в селищі Новому, відбулося засідання поетичної студії «Світанок». Поетичну майстерню відвідують діти та підлітки, які бажають оволодіти поетичним мистецтвом, вийти за межі внутрішнього світу, заручитися підтримкою досвідченого наставника.

Індивідуальне заняття на тему «З віршів плету душевний рай» з поетами-початківцями провела талановита поетеса Валентина Саєнко. Навчити дітей розуміти поезію, розвивати творчу уяву – справа не з легких. Але поети – це надзвичайні люди з багатогранним сприйняттям світу, очі і душа яких відкриті для всього прекрасного. Валентина Лазарівна направляє юних поетів на творчі пошуки, навчає відрізняти вдалі рядки від невдалих.

Діти виконували вправу «Мій улюблений колір», під час якої серед кольорової гами обирали «свій» колір, насолоджувались ним, поринали в його ауру, відчували особливу енергетику, складали про нього вірш. Під час творчого завдання описували звуки природи, підбирали якомога більше епітетів до опису слів: зима, сніжинка, бурулька, заметіль.

Життєві корисні поради юним літераторам дала Віра Махоріна, багаторічна трудівниця на ниві культури, почесна громадянка селища Нового, яка була присутня на засіданні «Світанку». Слова підтримки допоможуть дітям подолати перші труднощі та невдачі, адже прекрасна муза Поезії відкривається лише для тих, хто за покликом серця служить цьому чарівному мистецтву.

Катерина Салтан

завідувач бібліотеки-філії №17