Культурна еліта та хранителі духовності

У переддень святкування Всеукраїнського дня бібліотек, який традиційно відзначається 30 вересня, у міській раді Кропивницького відбулось вшанування найкращих бібліотекарів міста, щоб висловити вдячність за важливу для всієї громади працю.

До хранителів книги звернувся міський голова Андрій Райкович.

Він зазначив, що за час його каденції в місті не закрито жодної бібліотеки, жодного культурного чи освітнього осередку. Навпаки, ремонтуються, відроджуються, реставруються історичні пам’ятки, які є гордістю міста.

Я знаю, що порівняно з освітою, медициною, будівництвом в бібліотечну сферу не вкладаються десятки мільйонів гривень, - сказав Андрій Райкович. – Але є добрий почин – книгозбірні міста забезпечені комп’ютерною технікою, кондиціонерами, меблями. За п’ять років ми вклали 6,5 мільйона гривень в ремонти закладів культури. Раніше такого не було! Міському бюджету реставрація храму музики – музичної школи №1 ім. Г. Нейгауза обійшлася майже в 14 мільйонів гривень. І я пишаюся цими об’єктами не менше, ніж «аркою», 38 дорогами, двома мостами, 70 автобусами і тролейбусами, 27 шкільними спортзалами, 13 медичними центрами і відділеннями в лікарнях чи новим ЦНАПом. Тому що все збудоване і відремонтоване – від дороги на Великій Балці до найменшої бібліотеки на Балашівці чи Кущівці – служить людям. Я мрію в наступні роки навколо бібліотек створити офіси розвитку мікрорайонів міста. Вони стануть своєрідними громадськими центрами, де зможуть зустрічатися із мешканцями голови квартальних комітетів, дільничні інспектори, дитячі лікарі, інспектори ЦНАПу, де можуть надаватися послуги безпосередньо за місцем проживання. Ви вмієте гуртувати людей, ви тісно комунікуєте зі школами, і це гарний досвід та надзвичайно важлива соціальна місія бібліотек. Ми немало разом реалізували знакових проектів у культурному просторі. Це із вашою допомогою місто набуває образу фестивального, привабливого для туристів. І я вам дуже дякую, що долучаєтеся до нашої загальної справи.

Під час урочистостей Андрій Райкович вручив заслужені нагороди працівникам міської централізованої бібліотечної системи.

Грамотами міської ради та виконавчого комітету м. Кропивницького нагороджені Світлана Котлярова (завідувачка бібліотеки-філії №5), Марія Мороз (завідувачка бібліотеки-філії №1) та Вікторія Пічкуренко (завідувач бібліотеки-філії №21).

Подяки міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького були оголошені Ірині Абрамовій (завідувачці бібліотеки-філії №4); Валентині Калашніковій (бібліотекарці бібліотеки-філії №19), Ользі Козловській (бібліотекарці бібліотеки-філії №16), Вірі Резніченко (завідувачці бібліотеки-філії №18), Олені Федоренко (бібліотекарці центральної бібліотеки імені Володимира Панченка), Ірині Хоменко (головній бібліотекарці відділу інноваційно-методичної роботи центральної бібліотеки імені Володимира Панченка).

Цінний подарунок – іменний годинник міський голова вручив завідувачці бібліотеки-філії №15 Катерині Натальченко. А букетом квітів Андрій Райкович привітав директора міської централізованої бібліотечної системи Світлану Тимків. Також привітав з ювілеєм бібліотекарку Наталію Синицю.

Святковий настрій всім присутнім у залі подарували музиканти ансамблю народної музики «Степограй» під керівництвом Богдана Максименка та солісти ансамблю лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Анастасія та Олександр Безаї.

 

Оксана Верстюк

 

Вечірня газета. – 2020. – 2 жовтня. – с.7.