10 причин любити рідне місто

Чим пишаються кропивничани, які місця найгарніші та популярні? У ході відео кросу, який провела бібліотека №19 на вулицях і в книгозбірні, діти та підлітки назвали 10 причин любити рідне місто.

Мальовничий Дендропарк. Реконструйований драмтеатр імені Кропивницького. Сучасний кінотеатр «Портал». Розважальний Crazy Land. Незвичайні авторські інсталяції та артоб’єкти. Медичний фаховий коледж імені Мухіна. Титул міста «Танцювальна столиця України». Неповторні краєвиди міста й області для відпочинку. Плеяда українських письменників, акторів, музикантів та художників – уродженців рідного краю. Унікальні мурали в місті.

Ганна Свиридова, 10 років, пропонує помилуватися мальовничим Дендропарком та отримати задоволення від різноманітних атракціонів.

Денис Бірзул, 18 років, пишається плеядою відомих українських акторів та першим професійним театром.

Ліза Іскра, 17 років, зазначає, що значний внесок у розвиток української літератури зробили письменники нашого краю.

Вікторія Раца, 19 років, вважає окрасою міста авторські інсталяції та артоб’єкти «Відкрите серце», «Стріла амура».

 

(Олена Більченко)

 

Старовинне передмістя – Кущівка. День краєзнавства на таку тему провели в бібліотеці №5. На захід завітав автор багатьох книг на історичну тематику, письменник Валентин Карпов. Під час інтерактивного спілкування з присутніми він відповідав на запитання, поділився маловідомими цікавими історичними фактами і гіпотезами, закликав берегти пам’ять про наше минуле. Особливо сподобалась слухачам його розповідь про варіанти можливого походження назви Кущівка та про запорізького писаря Григорія Куща. Огляд краєзнавчої виставки-подорожі «Кущівські куточки» став яскравою ілюстрацією до його розповіді.

(Олена Котлярова)

 

«Я знаю своє місто». Такою була тема засідання клубу дівчат «Наталка» у центральній бібліотеці для дітей на вулиці Попова. Захід проводився у форматі «один проти всіх». Дівчата мали можливість продемонструвати свої знання щодо історії краю, його архітектурних об’єктів, мистецького надбання та літературної спадщини. «Опонентами» були Юрій Матівос,   Андрій Надєждін, Віктор Похиленко та Володимир Босько – автори краєзнавчих видань. Кожна дівчина завершувала свій виступ вітальними словами рідному Кропивницькому.

 

Наше місто. – 2020. – 1 жовтня. – с.4.