Знай свій рід!

Дерево Роду. Годину цікавих повідомлень провели в бібліотеці №10. Готуючись до заходу, діти цікавились історією свого роду, розпитували у своїх батьків, бабусь і дідусів про коріння і намалювали свої родовідні дерева. Тож виставка-досьє «Згадаємо про минуле, подумаємо про майбутнє» була доповнена пошуковими учнівськими роботами та портретами своїх родин. Під час гри «Знай свій рід!» учасники показали свої знання про родину та родинні стосунки.

 

Мистецько-краєзнавчим диліжансом подорожували рідним містом учні техучилища імені Федоровського в бібліотеці №2. У віртуальній мандрівці разом із бібліотекаркою Світланою Осадчою побували на зупинках архітектурній, театральній, хореографічній, поетичній. Від віртуальної подорожі бібліотечний диліжанс попрямував у сьогодення, на презентацію творчості художниці і поетеси Галини Суржок. Бібліотекарка Галина Григорівна пише картини, вірші та займається квітникарством. Присутні побачили та оцінили її художні роботи, почули поетичні твори у виконанні авторки. Як поєднує роботу з творчістю, звідки бере натхнення, з великим захопленням розповіла ця прекрасна творча жінка.

 

Присвячене Івану Тобілевичу засідання юнацького клубу «КлюЧ» пройшло в бібліотеці №2. Формат інтелектуальної гри-вікторини виявив найкращих знавців життя і творчості Карпенка-Карого. Присутні взяли участь у конкурсах «Відгадай слово», «Віднови подію», «Назви твір», «Віднови приказку», «Назви героя», «Розгадай ребус».

 

«Акафіст коня» - перша книга постійного читача бібліотеки №5 Станіслава Новицького. Привітати молодого автора прийшли його колишні шкільні вчителі і колеги по літературній праці Антоніна Корінь, Олена Надутенко, Олена Баранова та талановите юнацтво. Станіслав читав свої нові вірші. Бібліотека отримала в подарунок від авторів примірники книг з дарчими написами.

 

(Світлана Котлярова)

Відзначили кращих читачів у бібліотеці №5. Великою шанувальницею книг виявилася Наталія Осипова. Вона привчила до читання всю свою родину, обирає книги для себе, для чоловіка і двох внучок. Видання з педагогіки допомогли їй у вихованні власних дітей, а тепер допомагають формувати особистість внуків.

Серед читачів дитячого відділу переможцями визначено Іллю Кравченка, Катю Ольшевську, Артема Ткача, Аню Гаращенко.

 

Наше місто. – 2020. – 8 жовтня. – с.4.