Дівчачі фішки

Історична мандрівка «Із спогадів про Українську революцію 1917-1921 років» відбулася в бібліотеці №10. Учасники переглянули кадри документальної відеохроніки, ознайомилися з матеріалами та документами книжкової виставки про Україну в революційну добу. І дійшли висновку, що визначальним змістом Української революції стала боротьба за відродження української нації, утворення власної державності.

Вересневі зустрічі з книгою організувала центральна дитяча бібліотека на вулиці Попова для мешканців мікрорайону. Просто неба містяни знайомилися з новинками дитячої літератури, творами письменників Кіровоградщини. Особливий інтерес виявляли батьки до книг українського психолога Дмитра Карпачова, які допомагають прожити період адаптації першокласників до школи.

 

Зробити ляльку-мотанку тепер уміють учасники майстер-класу в бібліотеці №5. Бібліотекарі розповіли історію створення народних іграшок. І нагадали, що власноручна лялька має особливі захисні властивості. А сам процес мотання ляльки допомагає заспокоїти нервову систему, зарядитися позитивною енергією.

 

«Лідер читання». За таке почесне звання змагалися читачі всієї Кіровоградщини, а це 139 книгознавчиків та книго любчиків віком 11-13 років. У фінал вийшло 13 найбільш начитаних. Вони презентували відеоролик з улюбленою книгою, надали перелік прочитаних книжок улітку та виконали онлайн-завдання.

Обласне журі визначило три призові місця.

1 місце – Катруся Глазкова, 13 років, Олександрія.

2 місце – Тетянка Гришина, 12 років, бібліотека №19 Кропивницького.

3 місце – Маринка Бояр, 13 років, читачка Новгородківської районної бібліотеки для дітей.

Інформацію надала бібліотека №19, яка вітає з призовим місцем свою активну читачку Тетянку Гришину.

 

Дівчачі фішки – це дуже важливо! У бібліотеці №12 влаштували захід для юних панянок «Кросівки і все для тусовки». Як доречно вбратися на дискотеку? З чим носити вишиванку і як використовувати правильно аксесуари? Чи потрібна тобі декоративна косметика, якщо ти – дівчинка –підліток? На ці та багато інших запитань працівники бібліотеки постаралися дати відповідь і допомогти юнкам у нелегкому виборі. Дівчаткам запропонували огляд нових книг, які відкривають чимало секретів щодо догляду за собою, навчають правильно наносити макіяж, підбирати зачіску та відчувати стиль.

 

Наше місто. – 2020. – 24 вересня. – с.4.