Пам’ять вічна, як слово

2 вересня цього року почесному громадянину міста Кропивницького письменнику Володимиру Євгеновичу Панченку виповнилось би 66 років.

Наш земляк – відомий літературознавець, доктор філологічних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», засновник порталу «Літакцент», член національної спілки письменників України, лауреат міжнародної премії ім. Володимира Винниченка, літературної премії «Благовіст», премії ім. Олександра Білецького, обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка.

Сумно, що вже майже рік його немає з нами. Але його Слово живе у книгах і продовжує нести читачам свою мудрість, позитив та щирість.

Володимир Євгенович був людиною неймовірної енергетики і сили духу. Чистою, світлою, інтелігентною, відвертою, щирою, тактовною, комунікабельною, скромною. Для друзів – добрий, відкритий, готовий прийти на допомогу. Для студентів – наставник і друг. Для працівників культури, бібліотек зокрема – щедрий дарувальник та надійний творчий партнер. Для дружини – чудовий чоловік, для дітей та онуків – добрий, турботливий батько і дідусь. Таким він залишається у пам’яті всіх, хто його знав.

«Усі його книжки дуже схожі на нього. Вони розумні, літературно артистичні. За кожною, як і за ним особисто, вгадується ціла бібліотека, до котрої він тягнувся своїм спраглим і сміливим розумом» - так писав про Володимира Панченка український прозаїк, критик, літературознавець, публіцист Михайло Слабошпицький.

У центральній міській бібліотеці імені Володимира Панченка (площа Дружби народів,6) оформлена інформаційна зона та створена постійно діюча експозиція, де представлені бібліографічні закладки, буклети, прес досьє, книги письменника.

Книгозбірня запрошує ознайомитися з матеріалами, присвяченими життю й творчості Володимира Панченка. Пам’ять про себе він навічно залишив у своїх книгах.

 

Колектив бібліотеки


Гра-квест на асфальті

Її для дітей мікрорайону створили працівники бібліотеки №21 разом з батьками найменших читачів.

Озброївшись різнобарвною фарбою, валиками і пензликами, вони перетворили сірий асфальт на веселий ігровий майданчик! Ігрові поля різні за тематикою, формою і змістом. Кожна гра поєднує інтелектуальні завдання з рухами на свіжому повітрі.

 

Наше місто. – 2020. – 10 вересня. – с.4.