Зустріч з учасниками Майдану

У Кропивницькому 19 лютого у бібліотеці-філії №6 відбулася зустріч з учасником Майдану, поетом, членом клубу авторської пісні і поезії «Струни душі» Сергієм Ткаченком. Він розповів присутнім про події, які відбувалися на кіровоградському Майдані. Він повідав і про свою активну участь у зоні бойових дій на Сході. Учні НВО №26 та студенти Кропивницького коледжу харчування і торгівлі поринули у вир подій на Майдані, переглянули відеоматеріали та фото тих буремних подій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

На захід був запрошений гурт «Партизан-бенд» на чолі з музичним керівником Андрієм Шульгою – активним учасником Майдану у Києві. Вони виконали пісню на слова Сергія Ткаченка «Живий нескорений Майдан». До зустрічі приєднався журналіст Національної суспільної телерадіокомпанії України прозаїк та поет Василь Левицький, який розповів про відданість та героїзм людей, які відстоювали принципи демократії і свободи, закликав усіх до єдності заради світлого майбутнього нашої країни. На згадку про зустріч Василь Левицький подарував бібліотеці збірку патріотичної лірики «У краї на зліт часів». А гурт «Партизан-бенд» виконав пісню на слова Василя Левицького «Героїв ховають живцем».

Студія поетичного мистецтва в селищі Новому

 

З моменту відкриття в бібліотеці-філії №17 міської централізованої бібліотечної системи Кропивницького літературної студії для початківців «Світанок» у робочому календарі книгозбірні з’явились дні, яких нетерпляче чекають юні поети селища Нового.

Це – неймовірні зустрічі в бібліотеці, де керівник студії Валентина Саєнко вчить діток любити музику, поезію, втілювати свої думки і почуття у віршовані рядки.

Це – унікальна можливість оцінити свої поетичні здібності, зробити перші кроки назустріч мрії народжувати чудові поетичні рядки, сповнені любові до рідного краю, до живої природи. Коли Валентина Лазарівна читає власні вірші, то всі присутні знаходяться в прекрасному поетичному полоні теплих образів дитинства, яскравого прояву любові до сім’ї, родини. А вона прагне розкрити найкращі риси кожного з юних поетів, дати свободу фантазії, уявленню, гармонії.

На засіданнях літературної студії своїм творчим досвідом завжди ділиться почесна громадянка селища Нового Віра Махоріна. За багаторічну культосвітню роботу Віра Іванівна добре усвідомила таємниці формування творчої особистості, тому й зараз готова допомогти молодому поколінню залюблених у поезію дітей пізнавати світ за законами краси. Для знайомства відвідувачів бібліотеки з поетами Кіровоградщини працівники книгозбірні організували книжкову виставку «Неповторна поезія рідного краю».

Катерина Салтан

завідувачка бібліотеки-філії №17

 

Вечірня газета. – 2020. – 21 лютого. – с.6.