Українці – THE BEST

Галерею видатних постатей «Українці – THE BEST» створили в бібліотеці №8 на мікрорайоні Шкільному. Аби не лише згадати їх, а й поглянути на них з незвичного ракурсу. Заінтригували користувачів тим, яким би вигляд сьогодні мали історичні постаті. Книгозбірня на гостину ознайомитися з дивовижними портретами і цікавими книгами. Та переконатися, що українці – THE BEST, тобто найкращі!

Епідемія доброти. Для добрих справ привід не потрібен. Працівники бібліотеки №4 заохотили своїх користувачів взяти участь у благодійній акції «Арсенал добрих справ». Її мета – поширення «Епідемії доброти», прояв безкорисливої та безмежної доброти до навколишніх. Спроба долучитися до хороших справ. Працівники книгозбірні відчинили «Скриньку доброти», з добрими побажаннями та вітаннями усім відвідувачам. Нагадали присутнім, що зовсім не складно віддати непотрібні речі тим, хто їх потребує, відвідати притулок для тварин, придбавши корм його чотирилапим мешканцям, поступитися місцем у транспорті, щиро подякувати, зробити комплімент. І просто подарувати іншому щиру посмішку, покращивши цим настрій на увесь день.

(Ірина Абрамова)

Знавці рідної мови. Бібліомозаїку на таку тему «Мова рідна, мова чарівна» провели в бібліотеці №2. Запрошені на захід учні училища імені Федоровського брали активну участь у конкурсній програмі «Знавці рідної мови». Команди змагалися в конкурсах: «Що означає слово», «Про мову жартома», «За грибами…», «Мовні загадки», «Фразеологізми», «Угадай пісню». А ще учасники заходу охоче декламували вірші.

«Де хто живе». Волонтерка корпусу Миру Елізабед Боуман перетворює кожне заняття мовного гуртка на захоплюючу подорож у світ цікавинок. Вивчаючи англійську, читачі центральної міської бібліотеки для дітей ще й дізналися про тварин різних країн світу. У ході гри «Де хто живе», висловлюючись тільки англійською або жестовою мовою, діти розселили їх по різних континентах. Ігрові моменти – важливий елемент занять, який допомагає легко засвоїти матеріал.

Екологія нашого столу. Екомандрівка в бібліотеці №7 була присвячена екології нашого харчування. Говорили про значення вітамінів і мікроелементів для здоров’я людини. Вчилися, як вибирати їжу, корисну для здоров’я, як правильно харчуватись, розпізнавати шкідливі продукти. Учасники отримали цікаву та корисну інформацію про якість харчування людини. На закінчення переглянули відеоролик «Вітаміни на вашому столі».

Діалог про монетизацію субсидій провели в бібліотеці №6 між користувачами та представниками соціального захисту населення. Були запрошені особи з інвалідністю по зору з УТОС. Заступниця начальника відділу прийому громадян управління соціального захисту Подільського району Світлана Шпильова розповіла  про особливості перерахунку субсидій, порядок подачі документів. Головна спеціалістка відділу прийому громадян Ольга Щука розповіла про переваги отримання субсидій через банківські установи, зручність оформлення через електронне пенсійне посвідчення як документа, що одночасно є посвідченням особи і платіжною карткою.

«Лицарі та принцеси». Таку пізнавально-розважальну програму провела центральна міська бібліотека для дітей. Романтична атмосфера з перших хвилин захопила четвертокласників школи №35. Цікаві конкурси, ігри та розваги довели, що в класі є і лицарі, і справжні принцеси. Ведучими на заході були їхні однолітки. Вигадливі розпорядники свята запросили до участі у конкурсах «Найкреативніша пара», «Обери половинку», «Доріжка ніжних слів», «Асоціації». Романтичне свято навчило лицарів та принцес висловлювати свої почуття та поважати один одного.

День дарування книг влаштували в бібліотеці №21. Читачі надихнулись ідеєю і принесли бібліотеці книги в подарунок. Тож книгозбірня поповнилась новими цікавими книжками.

Студія поетичного мистецтва «Світанок» для початківців діє при бібліотеці №17 селища Нового. Керівниця студії Валентина Саєнко вчить діток любити музику, поезію, втілювати свої думки і почуття у віршовані слова. На засіданнях літературної студії своїм творчим досвідом завжди ділиться почесна громадянка селища Нового Віра Махоріна. Вона має великий досвід культосвітньої роботи і завжди готова допомогти пізнавати світ за законами краси.

(Катерина Салтан)

Італія дарувала натхнення учасникам клубу «Вояж» у бібліотеці №4. Вони віртуально поринули в історію, культуру та традиції цієї країни, переглянувши відеоролик «Неповторна Італія». Відвідали визначні пам’ятки цієї країни, помилувалися красою місцевих краєвидів та насолодилися стравами традиційної кухні. Про яскравий колорит та етнічні особливості учасники заходу дізналися з відеопрезентації «Цікаві факти про Італію».

 

Наше місто. – 2020. – 27 лютого. -  с.4.