Про медичну реформу розповіла головна лікарка комунального закладу «АЗП-ФМ» Світлана Васецька у бібліотеці №7. Послухати її прийшло багато читачів. Цей захід відвідав депутат міської ради Вадим Дрига. Він теж говорив про медичну реформу. Світлана Леонідівна познайомила з роботою первинної ланки амбулаторії, відповіла на численні запитання присутніх. Вона пояснила роботу другої ланки медичної реформи. Присутні дякували Світлані Леонідівні за добре налагоджену роботу лікарні. Завідувачка бібліотеки Лариса Бардакова подарувала Світлані Васецькій книгу Зінаїди Краян (Микитенко) «Я була щаслива з тобою».

З історії етикету. Учасники клубу «Запитайко» під час засідання в бібліотеці №15 дізналися про етикет від давніх часів до сьогодення. Вони повторили правила Країни Ввічливості, згадали усім відомі чарівні слова, дізналися багато нового з мистецтва ґречності інших народів. Діти разом з бібліотекарями дійшли висновку, що до людей треба ставитися так, як би ти хотів, щоб люди ставилися до тебе.

Світ пригод Всеволода Нестайка показали в бібліотеці №21. Читачі ознайомилися з творчим і життєвим шляхом відомого українського письменника Всеволода Нестайка, якому в цьому році виповнилося б 90 років. Бібліотекарі влаштували для відвідувачів справжнє казкове дійство. Королева Казок провела цікаву вікторину за творчістю автора, ляльковий театр представив інсценізацію уривку літературної казки «Дивовижні пригоди у лісовій школі». Діти переглянули фільм «Тореадори з Васюківки». Також познайомилися з творчим доробком письменника через виставку «Книги з присмаком дитинства».

Як стати розумним? Про це дізналися читачі бібліотеки №19 під час дня бібліографії «Що читати, щоб розумним стати?». Молодшим школярам казкові королеви Так і Ні рекомендували для «прокачки» мозку сучасні кольорові видання серій «Знайомся, це…», «Ерудиту», «Інформація. Знання. Натхнення. Допитливість». Також вони наголосили, що читання – один з головних способів стати найрозумнішим. Перевіряли ерудицію в конкурсах «Казкова абетка», «Літературна арифметика».

Стати фінансово грамотними та успішними допоможе підліткам «Книга юного підприємця». А тест «Геніальний бізнесмен» охоче проходили всі. А щоб переконати тих, хто не любить читати, бібліотекарі познайомили їх із порадами американського письменника  Тревіса Бредбері «9 способів бути розумнішими, ніж ви є насправді».

Навчальна майстерня флікерів для бібліотекарів відбулася в центральній міській бібліотеці. Двадцять бібліотекарів філій системи навчалися створювати флікери (світловідбивні брелоки), щоб провести для своїх користувачів подібні майстерні. Створювали фірмові лапки, які можна прикріпити до сумки чи наплічника. Загалом планується виготовити разом з дітьми близько 600 флікерів. Очільниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Оксана Білоброва розповіла про важливість світловідбивних елементів на одязі. Свій проєкт «Безпека для малюків» презентувала обласна дитяча бібліотека імені Шевченка.

(Вікторія Поліщук)

 

Наше місто. – 2020. – 20 лютого. – с.4.