Наша слава, наша історія. Про славну й трагічну сторінку історії України говорили в бібліотеці №13. Співробітниця музею Кароля Шимановського Олена Классова розповіла семикласникам школи №20, що учасниками бою під Крутами були наші земляки Володимир та Олександр Шульгини. Володимир був одним з організаторів київських студентів та гімназистів на захист УНР від більшовицької навали. Він похований на Аскольдовій могилі.

Заходи про бій під Крутами та значення цієї події в утвердженні незалежності України провели також у бібліотеках №№2,5,8,15.

Співали про зиму третьокласники на пісенному конкурсі в бібліотеці №14. Школярі також декламували вірші українською та англійською мовами. Діти досхочу награлися! Ігри «Відгадай загадку», «Знайди зайве», «Одягни друга», «Склади малюнок» створили гарний настрій. А юні художники представили свої роботи на конкурс малюнків. Родзинкою заходу стало караоке, де діти співали пісні про зиму!

Зимою вночі панують сови та сичі. Фольклорне свято влаштували в бібліотеці №5. Учасники відтворили фольклорну сценку «Водіння кози», співали величальні пісні-побажання, демонстрували знання народних звичаїв у вікторині «Зимою вночі панують сови та сичі». Гучний сміх лунав під час гри «Макогон», коли намагалися перетерти крупу на борошно. Свято відбулося спільно з командою депутата міської ради Сергія Кріпака.

Весела англійська

Юні англомани центральної міської бібліотеки для дітей з нетерпінням чекали на повернення молодої американської вчительки Елізабед до Кропивницького. На першому в новому році засіданні мовного гуртка «Англійська з Beth Bowman» волонтерка Корпусу миру США поділилася враженнями щодо різдвяних пригод на батьківщині – в штаті Колорадо. Діти ж один поперед одного розповідали про новорічні традиції в українських родинах. Після спогадів перейшли до навчання. Відповіді на завдання «English quest» («Англійський пошук») шукали по всій бібліотеці. Нова форма роботи захопила гуртківців.

Сто смайликів створили діти під час майстер-класу в бібліотеці №1.Учасники дізналися, що смайлик існує уже 57 років, і з’явився він саме взимку 1963 року. А за 38 років існування його в інтернеті він став незамінним атрибутом електронного спілкування. Цей веселунчик багатоликий, він здатний виражати радість, здивування, захоплення, смуток та інші емоції. Юні читачі придумували і малювали свої авторські смайлики, обмінювалися ними, дарували один одному. Ці «усміхнені личка» викликають позитивні емоції,допомагають краще зрозуміти співрозмовника.

 

Наше місто. – 2020. – 6 лютого. – с.4.