Величний День Соборності відзначили у бібліотеці №8. Провели хвилинку-повідомлення «Соборність України: під прапором волі». На книжковій виставці виклали літературу про тернистий шлях України до соборності. Користувачам нагадали про ціну, яку довелося заплатити за єдність та незалежність нашої держави.

Патріотично-ігровий пазл зібрав у народознавчій світлиці бібліотеки №12 другокласників школи «Вікторія-П». Бібліотекарі розповіли дітям про складні та бурхливі віхи в історії держави, з гордістю згадали героїв, які намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Хлопчики та дівчатка із задоволенням грали в ігри «Я люблю Україну», «Віночок», «Вірю – не вірю». А правильні відповіді на запитання вікторини «Моя країна – Україна», виконання завдань квесту «Український» принесли задоволення всім учасникам. Фіналом заходу стало Коло єднання, яке створили всі присутні, взявшись за руки.

Від Різдва святого гожого до Водохреща Божого. Годину обрядовості на таку тему провели в бібліотеці №15 для вихованців 1-3 класів Гірничої гімназії. Панувала атмосфера доброго, щирого, сповненого жартами та сюрпризами свята. Завітав до бібліотеки з віншуваннями та щирими побажаннями гурт колядників музичної школи №4 з цікавою програмою «Свято Маланки та Василя». Діти брали активну участь у театралізованому дійстві. Усі отримали солодкі подарунки, а головне – незабутні враження від свята та гарний настрій.

Свобода вибору як життєве кредо. У бібліотеці №14 відбувся навігатор професій для старшокласників. Обговорювали, як не помилитись у виборі майбутнього фаху, відчути своє професійне покликання. Майбутні випускники взяли активну участь у дискусії щодо того, як обирати фах, які фактори впливають на цей вибір, які складові професійного успіху. Переглянули відеоролики про популярні в Україні професії.

Хто в природі господар? Дискусійну трибуну на таку тему провели для юних читачів у бібліотеці №4. Діти розгадували цікаві загадки про природні явища, тварин та рослини, отримали призи за активну участь у конкурсах. Також переглянули відеоролики про екологічну ситуацію в нашій країні та висловили свої думки щодо збереження навколишнього середовища.

(Людмила Вейчук)

Небезпечна спокуса. Виховна година на таку тему для старшокласників пройшла в бібліотеці №14. Юнаки наводили власні приклади про вплив корисних та шкідливих звичок на якість життя.

 

Наше місто. – 2020. – 30 січня. – с.3.