Суперчитачка Єлизавета

Дев’ять лідерів читання, найкращих читачів бібліотек міської централізованої бібліотечної системи змагалися за звання «Суперчитач міста Кропивницького». Традиційно міський етап масштабного читацького конкурсу України «Книгоманія-2019» проходив у приміщенні міської ради.

Основна ідея «Книгоманії» - популяризація читання. Упродовж березня-квітня семикласники Кропивницького активно читали, обговорювали з однолітками прочитане, проводили заходи, спрямовані на популяризацію книги та бібліотеки. У соціальних мережах викладали пости та відео, в яких ділилися враженнями, розповідали про найкращі твори українських та зарубіжних авторів. Всього до участі у конкурсі долучилося 209 юних мешканців Кропивницького.

До фінального етапу дійшли дев’ять книгоманів, які вже вибороли титул «Суперчитач бібліотеки».

Найбільш начитана і креативна Єлизавета Печенюк представила у фіналі книгу Кесс Морган «Сотня». Вона присвячена актуальній темі сьогодення – порятунок нашої цивілізації від екологічної катастрофи.

Попереду в Єлизавети захоплююча подорож до Львова на фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2019», який відбудеться 17-19 травня.

Окрасою конкурсу були творчі виступи вихованців обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Наше місто. – 2019. – 8 травня. – с.4.