Суботні клубні зустрічі

Кожне засідання жіночого клубу «Світана» проходить цікаво, пізнавально та повчально. Клуб наш працює при бібліотеці-філії №17 міської централізованої бібліотечної системи і збирає навколо себе активних та цілеспрямованих мешканок селища Нового.

Бібліотечний клуб запрошує усіх, хто відчуває дефіцит спілкування, кого не влаштовує сидіння біля телевізора, комп’ютера чи смартфона. Працівники книгозбірні пропонують безліч нестандартних варіантів проведення вільного суботнього вечора. На засідання клубу «Світана» приємно приходити, щоб зігріти душу і серце, де можна і поговорити, і помовчати, послухати і поділитись своїм досвідом.

Головною тематикою засідань жіночого клубу є життя і діяльність видатних жінок як сучасності, так і минувшини. Саме на прикладі тих, хто досяг світового визнання, ми шукаємо джерело, з якого набиратимемось мотивації йти до вдосконалення. Доповненням до пізнавального спілкування є серія тренінгів, під час яких жінки наповнюються енергією та внутрішніми ресурсами. Саме це дає їм можливість зрозуміти, наскільки вони готові вдосконалювати себе, розпізнавати свої потенційні зони розвитку та починати працювати над ними.

Серед численних засобів досягнення внутрішньої гармонії – тепла затишна довірлива атмосфера, чаювання, яке супроводжується задушевними розмовами та цікавими бесідами. Традиційним завершенням таких вечорів є поетична п’ятихвилинка, під час якої всі охочі можуть виплеснути свої позитивні емоції у віршованих рядках. Особливе піднесення відчувають світанчанки, коли засідання клубу відвідують улюблені та шановані поетеси селища Нового Валентина Саєнко й Таміла Лютенко. Саме на квітневому засіданні клубу «Світана» нам випала честь привітати Тамілу Василівну з перемогою у всеукраїнському поетичному конкурсі «Грані кохання». Спілкування з переможницею довготривалих та інтригуючи перегонів переросло в справжнє свято поезії. Віршовані рядки хвилювали, дарували насолоду і, немов намистинки, нанизували високі думки та почуття. Багато її віршів присвячено жінці, її емоціям і почуттям. Вражає поезія до рідного краю та Батьківщини. Пані Таміла щиро зізналася, що перемога в поетичному конкурсі – це для неї справжній подарунок долі, а нам надзвичайно приємно бути причетними, нехай і як слухачам, до Божої іскри, натхнення, окрилення прекрасною музою поезії та визнання!

 

Катерина Салтан

завідувач бібліотеки-філії №17

 

Вечірня газета. – 2019. – 3 травня. – с. 11.