Місто – її чарівний рай

Ветерана війни Віру Іванівну Цирульову відвідали працівники бібліотеки №13. Їй 93 роки. Вона розповіла, як діти в роки війни разом з батьками працювали на перемогу.

Народилася Віра Іванівна в місті Твер у Росії. В сім’ї було п’ятеро дітей, вона – найстарша. На початку війни їй виповнилося 16 років. Допомагала ростити менших, вчилася й працювала. Половина міста була в німців. Жителі міста йшли в навколишні села, там їх розбирали по своїх сім’ях селяни. Школа працювала і в такий непростий час. Вірочка була чудовою ученицею, організовувала концерти в госпіталях, допомагала доглядати за пораненими, писати листи додому. Закінчила школу з відзнакою.

У 1956 році Віра Іванівна разом із заводом «Гідросила» переїхала в Кіровоград. Велика трудівниця, чесна і порядна людина, вона користувалася великою повагою у заводському колективі. Отримала звання заслуженого винахідника й раціоналізатора, має багато відзнак за працю.

Понад 60 років Віра Іванівна Цирульова живе в нашому місті, любить його щиро й віддано. Сади й парки, вулиці Кропивницького – це все рідне й дороге для неї. «Мій чарівний рай», - каже вона про своє місто.

Усі разом переглянули відеоролик-подарунок, присвячений Вірі Іванівні, який створили бібліотекарі.