Кращі читачі

«Книга йде до людей». Вуличну акцію на таку тему провели в міській центральній бібліотеці на площі Дружби народів. Мешканці міста знайомилися з новинками, книгами сучасних українських письменників. Бібліотекарі роздавали листівки, календарики, закладки, буклети.

Перехожі та користувачі залишали свої відгуки про улюблену книгу та авторів. Це стало для бібліотекарів своєрідною формою вивчення читацьких уподобань.

«Провулок Вишневий». Екотур вулицями Кущівки влаштували члени краєзнавчо-пошукового клубу «Кущівські дослідники» при бібліотеці №5. У книгозбірні їх чекав огляд літератури з виставки «Відкрий для себе рідне місто». Потім вирушили в подорож рідною Кущівкою. Було розроблено маршрут. Складено карту з позначенням цікавих екскурсійних об’єктів. Подорожні мали три інформаційні зупинки – на вулиці Вознесенській, на провулках Середньому та Вишневому. З розповідей краєзнавця Вадима Смотренка дізналися, чому вулиці мають такі назви, якими вони були в минулому.

На кінцевій зупинці – провулку Вишневому – заспівали однойменну пісню, що стала символом мікрорайону Кущівка.

(Світлана Котлярова)

 

Природа благає про допомогу. Виховну годину на таку тему провели в бібліотеці №14. Діти збагатили свої знання про навколишнє середовище, також осмислили зв’язок людини з природою. Дана година дала розуміння, що треба оберігати природу та вносити свою часточку для збереження навколишнього середовища.

Гостини «Снігової королеви» відбулися в бібліотеці №1. Дітям цікаво було дізнатися про знаменитого казкаря Ганса Християна Андерсена. Захопила участь у вікторині «Казки Андерсена». Жваво пройшов міні-диспут «Що красивіше: троянда чи сніжинка?». Урочисто зачитали вітальну листівку до 175-річчя казки «Снігова королева».

Першокласників школи «Мрія» посвятили в читачі бібліотеки №12. Першачки читали вірші, відгадували загадки, переглянули мультфільми про книги, співали, навіть танцювали. Переконали, що вони гарно читають і люблять книжки. За це отримали посвідчення читача. Посвята у читачі стала для школяриків незабутнім святом та першим кроком до самостійного читання, до нових зустрічей із цікавими книжками.

Неси добро у світ природи. Під таким гаслом у бібліотеці №15 провели День довкілля. Колектив бібліотечних працівників та юні користувачі заклали квітник біля знаку мікрорайону селища Гірничого. Бібліотекарка Галина Артеменко презентувала книжкову викладку «Збережемо красу природи, бо ми її частинка» та познайомила присутніх із проблемами навколишнього середовища. Турнір розширив коло екологічних знань учнів.

 

Наше місто. – 2019. – 25 квітня. – с.4.