Центром духовного спілкування, серцем місцевої громади має стати бібліотека. На цьому наголосила завідувачка бібліотеки №4 Ірина Абрамова під час зустрічі з громадськістю.

«Іти в ногу з часом, оперативно реагувати на потреби соціуму, популяризувати свою діяльність, підвищувати роль книги та читання – пріоритетні завдання нашої філії», - підкреслила вона.

У книгозбірні працює дієвий читацький актив. Голова бібліотечної ради Валентина Лиходід висловила вдячність працівникам книгозбірні та поділилася своїми думками щодо покращення діяльності. Учасники зібрання підкреслили, що інтерес до книги та читання постійно зростає.

250 років від дня народження Івана Котляревського відзначається в цьому році. До ювілею класика української літератури в бібліотеці №16 у рамках обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресне слово» провели захід «Він світ новий словами відкривав…». Запросили дев’ятикласників гімназії №9. Бібліотекарі розповіли про цікаві і маловідомі факти біографії поета. Запропонували переглянути відео про письменника і його твори та відповісти на запитання міні-тесту «Котляревський знайомий і незнайомий».

Про Альберта Ейнштейна багато цікавих фактів дізналися у бібліотеці №13 п’ятикласники школи №14. А допомогла в цьому книга Юлії Потерянко «Альберт Ейнштейн» із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». Бібліотекарі читали вголос уривки. Діти подивилися відеоролик про видатного фізика, відповіли на запитання за темою. І зробили висновок: життя Ейнштейна – це приклад, як досягати цілей, не боятися труднощів, вірити у власні сили!

«Моя талановита родина». Вікенд на таку тему зібрав у бібліотеці №10 читачів, які люблять поезію, пісню, гумор, вишивку, спорт. Захід відбувся в рамках клубу «Сімейна легенда». Були спогади родичів, односельців, свідків подій з життя родин, фото та відеоматеріали. Звучали улюблені пісні, поезії, демонструвалися твори мистецтва. Все це зачіпало чутливі струни душі.

З поетесою Іриною Хоменко весело і оригінально навчалися українському і англійському алфавіту читачі бібліотеки №2. Літери вони вивчали за допомогою віршів. Першокласники дізналися, що Ірина писала вірші для легкого вивчення англійської абетки. Поетеса відповіла на безліч дитячих запитань.

Чемпіонка тхеквондо Лілія Діордієва стала гостею на засіданні клубу «Наталка» у центральній бібліотеці для дітей. Власниця чорного поясу вразила присутніх своєю харизмою. Лілія – членкиня національної збірної України. Здобула більше сотні медалей на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Отримала почесне звання «Кращий спортсмен 2016 року» за розвиток спорту в області. Юна спортсменка поділилася цікавою інформацією про те, що допомагає їй досягати перемог. Розповіла Лілія і про свою прихильність до читання, порекомендувала дівчатам свої улюблені «круті» книги.

 

Наше місто. – 2019. – 11 квітня. – с.4.